PODRŠKA KARDINALU

Presuda kardinalu Puljiću težnja je da se hrvatski narod iseli iz BiH

prosvjed
Dejan Jazvić
08.11.2010.
u 10:41

Otvoreno pismu kardinalu Vinku Puljiću uputili su Zavičajni klub hercegovačkih studenata u Zagrebu, Udruga bosanskih studenata u Zagrebu, Hrvatski studentski politološki forum u Mostaru, Zagrebački klub livanjskih studenata i drugi

Slijedom događaja koji trenutno potresaju Vas i Vaše Ustavom zajamčeno pravo na vlasništvo, ali i cijeli vjerni katolički puk i hrvatski narod u BiH, odlučili smo Vam dati bezrezervnu podršku, navodi se u otvorenom pismu koje su kardinalu Vinku Puljiću uputili Zavičajni klub hercegovačkih studenata u Zagrebu, Udruga bosanskih studenata u Zagrebu, Hrvatski studentski politološki forum u Mostaru, Zagrebački klub livanjskih studenata, Studentski zbor Sveučilišta u Mostaru i Forum mladih Udruge Prsten.

Sramotna presuda

- Sramotnom presudom sutkinje Općinskog suda u Sarajevu Alise Numić, krajnji rok za Vašu deložaciju iz rezidencije nad kojom Vrhbosanska nadbiskupija ima, nikad osporeno, pravo vlasništva još od 1895. određen je 17. 11. Da bi nepravda bila još veća, Vaše privatno vlasništvo ima biti predano u posjed obitelji pokojnog agenta zloglasnog SDB-a Fadila Smajovića, koji je iz tih prostorija prisluškivao prvake Katoličke crkve. Time je dano na znanje da ni osnovna ljudska prava, ni Ustav, ni međunarodne deklaracije, ni zakoni neće moći spriječiti niti usporiti višestoljetnu bezbožničku težnju da se hrvatski narod i katolički vjerni puk iseli iz svojeg vjekovnog ognjišta - BiH. Ova presuda samo je jedan u nizu političkih akata kojima se želi postići taj zacrtani cilj. Vaša briga za Hrvate i katolike BiH, koju ste davali tijekom najtežih ratnih vremena pa sve do stalnih prijedloga i potpore pronalaženju takvog rješenja kojim će se Hrvatima omogućiti samo ono što imaju i druga dva naroda, sigurno je bila kap koja je prelila čašu onima kojima smeta naša narodnost, vjera i jezik.

Promjene su nužne

Vaša egzistencijalna napetost sigurno da je najvažnija i svako isticanje političkih konotacija može biti protumačeno i kao zloporaba Vaših osobnih problema, ali, kao što stoji u pismu, ovo potresa sve nas i nužnost ustavnih i sustavnih promjena neminovna je kako se ovako što ne bi ponavljalo, navodi se.

Ključne riječi

Komentara 4

PA
park
12:24 08.11.2010.

Dragi moji studenti nikome ne smeta vaša vjera i narodnost , a pogotovo ne kardinal , lijepo je što ste tako odani svojoj crkvi ,ali nije lijepo što nemate pojma o čemu se radi , a pogotovo nije lijepo omalovažavati čovjeka koji je u to doba radio svoj posao (kakav takav) ! Problem kardinala će se vjerovatno riješiti na opće zadovoljstvo poštenih građana ove zemlje , a vi će te ostati dužni svom narodu jednu veliku ispriku ,

SR
sretni
12:59 08.11.2010.

Gospodin Puljić je izjavio da je sutkinja radila po zakonu i da ona nije kriva. Rekao je da su krivi oni koji su donijeli takav zakon. Znači, trebalo je prije intervenirati, a znamo da je taj, nepravedni, zakon donesen i glasovima hrvatskih predstavnika. Nemojmo koristiti tu situaciju i bacati ponovno kost izmedju hrvatskog i bošnjačkog naroda. Mogli bi mi Hrvati pitati se kakvo to mi rukovodstvo imamo. Briga njih za narodom, oni hoće fotelje.

AN
Ana33
18:39 08.11.2010.

Ovi islamisti liju krokodilske suze nad kršćaninom kardinalom Puljućem... A protjeruju iz Sarajeva sve veći broj katolika i pravoslavaca! Nijednog direktora Hrvata ili Srbina nema u državnim institucijama! NIJEDNOG u gradskim službama nema...

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?