Cenzura

Previše je pokazala? Iranci na fotki 'prekrili' Michelle Obamu

Michelle Obama
Screenshot/YouTube
26.02.2013.
u 08:06

Iranska novinska agencija Fars koristila je Photoshop kako bi "ispravila" fotografiju američke Prve dame Michelle Obama sa dodjele Oscara te udovoljila zakonima koji određuju kako se u medijima smiju prikazivati ženska tijela

Iranska novinska agencija Fars koristila je Photoshop kako bi "ispravila" fotografiju američke Prve dame Michelle Obama sa dodjele Oscara te udovoljila zakonima koji određuju kako se u medijima smiju prikazivati ženska tijela, piše Guardian.

Fars, koji je povezan sa Revolucionarnom gardom Irana, "redizajnirala" je haljinu kako bi pokrili njezina prsa i ramena na fotografiji koja pokazuje njezino proglašenje Arga najboljim filmom.

Pravila određuju da se žene na državnoj televiziji pokazuju sa hidžabom, prekrivene kose, ruku i nogu. Razmjeri cenzure su različiti za strance. Žene koje putuju u islamsku republiku moraju se pridržavati istih pravila kao i Iranke, ali one koje se pokazuju na televiziji mogu "proći" i bez hidžaba, ali do neke granice. U iranskim medijima je uobičajena praksa da se, kod fotografija koje krše ta pravila, posluže Photoshopom.

>>Obama proglasila Argo najboljim filmom. Doznajte ostale oskarovce!

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?