ISTRAŽIVANJE

Približno 80 posto ispitanika želi premijera mlađeg od 45 god.

Mujezinović
Zvonimir Čorić
15.07.2010.
u 08:03

Ukupno je ispitano 400 osoba iz Republike Srpske i 600 iz Federacije BiH, i to tehnikom usmenog intervjua

Najveći postotak stanovnika RS-a smatra da je veoma važno da premijer tog entiteta govori barem jedan strani jezik, dok dvadeset pet posto njih misli da to “uglavnom nije važno”. U Federaciji 76,5 posto smatra da premijer treba govoriti najmanje jedan strani jezik, a nešto više od petnaest posto ispitanika smatra da to “jest važno, ali ne u tolikoj mjeri”.

Karakteristike premijera

Rezultati su to istraživanja agencije Prime Communications koja je pitala građane Bosne i Hercegovine koje su to karakteristike koje bi trebali imati budući premijeri vlada entiteta u kojima žive. Istim istraživanjem je utvrđeno da oko polovine stanovnika manjeg bh. entiteta (49,8) smatra da njihov premijer treba biti mlađi od četrdeset i pet godina, a isto toliko njih misli da to nije važno. U Federaciji 77,4 posto ispitanika su za premijera koji je mlađi od četrdeset pet godina, a 21,7 posto ne smatra to nečim važnim. Ukupno je ispitano 400 ispitanika iz Republike Srpske i šesto ispitanika s područja Federacije Bosne i Hercegovine, i to tehnikom usmenog intervjua, na osnovi unaprijed pripremljenog upitnika.

Istraživanje iz lipnja

Populacija reprezentirana istraživanjem definirana je kao opća populacija Bosne i Hercegovine starija od 18 godina. Primijenjen je višeetapni stratificirani slučajni uzorak (moguća pogreška +/- četiri posto). Ovo zanimljivo istraživanje s još zanimljivijim rezultatima agencija Prime Communications je realizirala od 15. do 23. lipnja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?