Krov nad glavom

Prijatelji premijerki Kosor traže stan u centru Zagreba

kosor
Foto: Davor Puklavec/Pixsell
1/3
20.11.2010.
u 09:45

tan u središtu Zagreba olakšao bi posao njenom osiguranju. Hrvatska nema rezidenciju namijenjenu predsjednicima Vlade.

Premijerka Jadranka Kosor, kako doznajemo, preko svojih prijatelja traži stan u središtu Zagreba u koji bi se preselila iz Ravnica. Kako doznajemo, na ovaj potez odlučila se nakon brojnih dobronamjernih savjeta prijatelja da u utrku za još jedan premijerski mandat mora krenuti bez “hipoteke” stana u Šeferovoj 4 gdje su živjela braća Drobac.

Savjeti prijatelja
Podsjetimo, jedan od njih se ubio, skočivši sa zgrade, a drugi, Momir, živi u teškim životnim uvjetima u manjem zamjenskom stanu u Ivanićgradskoj. O načinu na koji je premijerka došla do tog stana prvi je puta 2005. godine u predsjedničkoj kampanji upozorio njezin protukandidat Stipe Mesić. Budući da je tada pretrpjela velike neugodnosti i političku štetu koja se odrazila na izborni rezultat, njezini prijatelji joj sugeriraju da se riješi toga stana.

Premijerka se navodno zainteresirala za stan površine nešto veće od sto metara četvornih u zgradi u Petrinjskoj 9. Više novinara vidjelo ju je kako prije nešto više od mjesec dana ulazi u spomenutu zgradu. No, već tada je zakasnila jer su novi vlasnici stana uplatili kaparu i nisu željeli odustati od kupnje spomenutoga stana bez obzira što je za njega bila zagrijana i premijerka.

– Ta informacija za kupnju u Petrinjskoj 9. nije točna. Taj stan premijerka neće kupiti. S trenutačnim primanjima ne može preuzeti otplatu takvoga stana – poručila nam je jučer predsjednica Vlade preko glasnogovornice Martine Banić.

No, premijerka bi, kako neslužbeno doznajemo, željela kupiti stan u centru grada. To bi olakšalo posao i njezinom osiguranju. Naime, osiguranje ima problema i s njom i sa svim bivšim premijerima zbog toga što Hrvatska nema rezidenciju predviđenu za premijera.

U Petrinjskoj 9. stanuje i kćerka ministrice Marine Matulović Dropulić. A naš izvor tvrdi da su upravo ministrica Matulović Dropulić i bivši premijer Nikica Valentić bili Kosoričini “emisari”.

– Nikad nisam bio u spomenutom stanu, ali bivši vlasnici stana moji su dobri znanci. Zvali su me oko prodaje i tražili pomoć, ali me premijerka nije zvala zbog stana – tvrdi Valentić te dodaje da se s premijerkom zadnji puta čuo prije tri mjeseca.

U stan o kojemu Valentić priča zavirili su jučer reporteri Večernjeg lista. Iako znamo i točnu kvadraturu i kat na kojemu se stan nalazi, kao i imena bivših i novih vlasnika, te podatke nećemo objaviti. To nas je zamolio brat nove vlasnice stana jer se boji da bi im tako otkrili identitete, a zbog čega bi, strahuje, mogli imati problema. Pa ipak, otkrili smo da je stan prodan za oko 2.500 eura po kvadratu i da su novi vlasnici čuli da se netko u premijerkino ime raspitivao za spomenuti stan. Navodno je premijerka zakasnila jer su novi vlasnici uplatili kaparu i nisu htjeli odustati od kupnje stana za svoju kćer.

Želja da se premijerka preseli razumljiva je i zbog toga što je priča o braći Drobac ponovno aktualizirana kada je postala premijerka, na čemu je posebno inzistirao SDP-ov čelnik Zoran Milanović. Naravno da će se J. Kosor činjenica da je niz godina živjela u stanu s “takvom hipotekom” uvijek moći iznova izvlačiti po potrebi, ali i ona će imati u rukama jače argumente. Podsjećamo, premijerka je u nekolikom navrata preko odvjetničkog ureda demantirala da je stan dobila i otkupila jer je bila visoko pozicionirana u HDZ-u.

Utrka za novi mandat
Budući da J. Kosor u utrku za novi mandat kreće pod geslom “čistih ruku”, želi pod svaku cijenu maknuti jedinu “crnu mrlju” koja je kompromitira, u prvom redu moralno. Uostalom kada proda spomenuti stan, lakše će moći Milanovića, predsjednika SDP-a, priupitati je li i on u međuvremenu prodao stan u kojem je živio prije kupnje novoga, a što je obećavao. Mnogi analitičari isticali su da se Jadranka Kosor davno trebala riješiti stana u Šeferovoj, ali i pomoći Momiru Dropcu koji živi na rubu egzistencije u nehumanim uvjetima u manjem zamjenskom stanu.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?