PETICIJA

Prikupljeni dodatni potpisi, očekuje se reakcija Inzka

peticija
VL FOTO
12.03.2011.
u 10:47

Organizacijski odbor peticije još uvijek očekuje poziv od visokog predstavnika u BiH Valentina Inzka

Iako je službeno potpisivanje peticije “Stop majorizaciji Hrvata u BiH” završilo 25. veljače, organizacijski odbor je u ovih nekoliko dana prikupio još dodatnih četristo potpisa građana Bosne i Hercegovine koji su svjesni pozicije u kojoj se nalaze Hrvati. Podsjećanja radi, prema službenim informacijama u petnaest dana, koliko je službeno trajalo potpisivanje peticije, istu je potpisalo 142.345 građana BiH.

Promijene neophodne

Svatko tko je potpisao peticiju želio je ukazati na činjenicu da se u ovoj zemlji nešto mora mijenjati kako bi Hrvati uistinu (po)ostali konstitutivan narod. Potpisivanje peticije “Stop majorizaciji Hrvata u BiH” u najvećem broju je podržalo hrvatsko stanovništvo. Važno je naglasiti da su situacije u kojoj se zbog, primjene Izbornog zakona, postojećeg Ustava i brojnih drugih akata i naputaka prema kojima funkcionira BiH, našao hrvatski narod, itekako svjesni i građani iz reda drugih dvaju naroda te su mnogi od njih također potpisali peticiju. Rezultati peticije, tj. potpisi su početkom ovog tjedna poslani na brojne adrese kako domaćih institucija, tako i na adrese predstavnika međunarodne zajednice u BiH, na ured predsjednice Vlade RH Jadranke Kosor, predsjednika RH Ive Josipovića... Nikica Tomić, predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana HVO-a HB i član organizacijskog odbora peticije, ističe kako organizacijski odbor očekuje da ih visoki predstavnik za BiH Valentin Inzko što prije primi na razgovor.

“Poziv od visokog predstavnika smo očekivali još u ovom tjednu, međutim to se nije dogodilo, tako da se iskreno nadamo da će do toga doći u tjednu koji je pred nama”, kazao je Tomić. Ističe kako Inzku žele još jednom objasniti što se događa Hrvatima u BiH.

Legitimni predstavnici

“Cilj nam je s kopijom potpisa ukazati visokom predstavniku na nepravilnosti i rezjasniti zbog čega smatramo da je naš narod majoriziran”, kazao je Tomić, dodavši kako će zatražiti što skoriju uspostavu vlasti ali sa legitimnim hrvatskim predstavnicima.

Ključne riječi

Komentara 1

CI
cinbenik
11:41 12.03.2011.

Ako se potpisivalo kao na glasanjima na izborima u R.Hrvatskoj moglo bi nas biti i vise,treba postaviti standove svugdje gdje zive izbleglice iz prodane Posavine, a za ostvarenje sve Hrvatskog Hercegovackog cilja i sa tim potpisima ici ka medjunarodnoj zajednici.Vjerujem da bi prestala majorizacija.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?