Mostar

Prilika mladima da se educiraju i upoznaju tvrtke

Karijera
Zoran Grizelj
21.05.2013.
u 09:57

Manifestacija 
traje do petka kada će se partneri projekta predstaviti na štandovima

Na mostarskom Sveučilištu je još jednom započeo, sada već tradicionalni, projekt studentske organizacije AIESEC, naziva “Career days“, odnosno Sajam zapošljavanja u Mostaru. Prednost ovogodišnjeg projekta koji traje punih pet dana uz raznoliki program i radionice je što se odvija u sklopu još jedne poznate manifestacije - Dana Studentskog zbora. Ove je godine “Career Days” podignut na novu, zavidnu razinu jer je uvedena nekolicina novina, te je pokriven veći broj fakulteta i profesija kako bi se privukao što veći broj studenata. Nakon svečanog otvorenja, prvu radionicu je održao prof. dr. sc. Zoran Tomić pod nazivom “Utjecaj komunikacije u izgradnji karijere”. Kako nam je objasnio Tibor Pekušić, predsjednik Organizacijskog odbora “Carrer Daysa“, projekt ima svrhu povezati studente s uspješnim kompanijama na području BiH.

“Radionice se održavaju u punim terminima do petka od 13 do 18 sati u amfiteatru Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru s preklapanjima termina na ostalim fakultetima u suradnji s tvrtkama i organizacijama poput ELSA-e, Kluba mladih pedagoga, ZAMFISA, REDAHA... Održat ćemo razne radionice poput “Pisanje životopisa i motivacijskog pisma”, “Predstavljanje sektora Upravljanje rizicima”, ELSA iskustva iz pravničke prakse i mnoge druge”, kazao je Tibor. Nakon radionica će studentima biti uručeni certifikati i tzv. darovi, između ostalog jedan od najaktivnijih studenata na Intera radionici dobit će besplatnu obuku za CNC operatera koja inače košta oko 1300 KM, jedan student će dobiti besplatni tečaj u školi stranih jezika...

- Posljednjeg dana će na platou Mepas Malla od 11 do 18 sati biti postavljeno oko 30 štandova gdje će se predstaviti studentske organizacije i tvrtke partneri projekta s čijim će predstavnicima zainteresirani moći stupiti u kontakt, te se pozivaju svi studenti da nas posjete i saznaju više informacija - poručio je Tibor.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?