SUMNJA

Priložila diplomu mrtvaca da bi dobila posao šefice

index
VL FOTO
21.10.2010.
u 08:37

U knjizi diplomiranih studenata pod rednim brojem 2803 nalazi se osoba muškog spola, koja je nakon stjecanja diplome smrtno stradala

Protiv Jasmine Šimić, šefice Ureda za Zapadnohercegovačku županiju Federalnog ministarstva za pitanja branitelja i invalida Domovinskog rata, jučer je Sektor kriminalističke policije MUP-a Županijskom tužiteljstvu podnio izvješće o počinjenom kaznenom djelu krivotvorenja isprave.

Krivotvorena diploma

Kako stoji u priopćenju MUP-a ZHŽ-a, prije izvjesnog vremena kriminalistička policija je došla do operativnih saznanja da je djelatnica J. Š. (40) iz Gruda u navedeno ministarstvo priložila krivotvorenu diplomu Pravnog fakulteta u Banjoj Luci, koja se vodi pod evidencijskim brojem 2803 te da je na taj način obmanula nadležne u navedenom ministarstvu da ispunjava uvjete za radno mjesto šefa u područnom uredu za ZHŽ. Temeljem tih saznanja MUP ZHŽ-a je od MUP-a RS-a zatražio da se na Pravnom fakultetu u Banjoj Luci provjeri diplome J. Š. (40). - Izvršenim provjerama utvrđeno je da se u knjizi diplomiranih studenata pod rednim brojem 2803 nalazi osoba muškog spola, koja je nakon stjecanja diplome smrtno stradala u prometnoj nesreći te nadalje da se na diplomi koju je Federalnom ministarstvu priložila osumnjičena J. Š. nalaze krivotvoreni potpisi dekana i rektora Pravnog fakulteta u Banjoj Luci, navode iz MUP-a.

Dalje ističu kako je iz svega navedenog vidljivo postojanje osnovane sumnje da je J. Š. (40) u navedeno ministarstvo krivotvorenu diplomu priložila kao original te je na osnovi iste raspoređena na radno mjesto šefa područnog ureda za ZHŽ, čime je stekla protupravnu imovinsku korist i počinila kazneno djelo krivotvorenja isprave.

Podrijetlo diplome

Jasmina Šimić je odbila dati iskaz policiji kazavši kako će svoj iskaz dati tužiteljstvu. Zanimljivo je spomenuti i da je originalna diploma izdana 2000. godine, a krivotvorena 2004. godine. Policija još utvrđuje podrijetlo diplome koja je krivotvorena na zasad neutvrđen način.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?