TURIZAM

Prirodne ljepote i bogata turistička ponuda Čapljine

hutovo
Frano Matić
03.06.2012.
u 10:53

Program obilježavanja Dana Parka prirode počeo je prikazivanjem dokumentarnog filma o PP Hutovo blato

Prezentacijom projekata zaštite okoliša i razvoja turizma, vožnjom brodicama, pustolovnom utrkom i zajedničkim ručkom jučer je svečano obilježen Dan Parka prirode Hutovo blato. Program je počeo prikazivanjem dokumentarnoga filma o PP Hutovo blato koji je zadnjih godina bio meta čestih elementarnih nepogoda i ogromnih šteta po biljni i životinjski svijet na jednom od najvećih rezervata močvarnih ptica u svijetu.

Ni financijska situacija po ovo JP ranijih godina nije bila ni blizu zadovoljavajuća, a što je umalo dovelo do zatvaranja ovog parka prirode (lovočuvari su duže razdoblje na neplaćenom). - Ovaj dan parka obilježavamo u nešto boljoj financijskoj situaciji jer je Vlada HNŽ-a povećala mjesečna izdvajanja za Hutovo blato s 8 posto, koliko je izdvajala prethodna Vlada, na 45 posto od ukupnih mjesečnih potreba koje su oko 30.000 KM.

Treba još novca kako bi se zadovoljile minimalne mjesečne potrebe JP, istaknuo je ravnatelj PP Hutovo blato Nikola Zovko, te zahvalio i Svjetskom fondu zaštite okoliša koji godinama pomaže Hutovu blatu. Nakon prikazivanja filma i prezentacije brojnih projekata na temu eko-turizma u zaštićenim područjima te općenito o razvoju turizma na ovom području (prostorni plan i plan upravljanja, akcijski plan razvoja turizma, turistički potencijal promatranja ptica u Hutovu blatu…) upriličena je i vožnja brodicama kroz park prirode koji tijekom cijele godine privlači brojne domaće i inozemne turiste. Predstavljena je i bogata domaća gastronomska ponuda, a u PP Hutovo blato je bio i cilj pustolovne utrke kojom se upravo promoviraju prirodne ljepote i bogata turistička ponuda općine Čapljina.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?