Suđenje Šaljiću

Prisluškivani telefonski razgovori dilera heroina

telefon
Arhiva VL
20.04.2010.
u 13:16

Snimljeni dileri u razgovorima govorili o "kvaliteti robe" i negodovanju kupca.

Preslušavanjem telefonskih razgovora jučer je u Sudu BiH nastavljeno suđenje Almiru Šaljiću (31), Enisu Hajdareviću (30), Amiru Gudževiću (37) i Edinu Poturoviću (38) zvanom Softa, optuženim za šverc heroina iz Srbije u BiH. U razgovorima se spominje loša kvaliteta robe koja je došla do Adnana.
- Ljudi su mi najvažniji, a oni se žale - kaže Adnan, na što mu Gudžević odgovara:
- Znam, kupac je najvažniji.

O ovoj primjedbi o kvaliteti “robe” Gudžević telefonom obavještava Hajdarevića koji potom zove Šaljića. Nakon ovoga Hajdarevića ponovno zove Adnan i govori mu da “gori” i da požuri:
- Za koliko to mogu imati? Čekam te u kinu Bosna. Znaš li gdje je to? Imam jednog, uzima mi 7 grama. On mi je bitan da ne ode na drugo mjesto - kaže Adnan. U sljedećem razgovoru Gudžević Adnanu govori kako “ono što ima i nije najbolje” i kako bi bilo najbolje da pričeka 2-3 dana.

U skupini su još bili i Samir Bibić zvani Hodža (32), koji je nakon priznanja osuđen na 3,5 godine, kao i Ismet Graca zvani Iko (22) i Dragan Perišić zvani Bejbi (32), koji su dobili po godinu i pol zatvora. Postupak protiv sarajevskog odvjetnika Fuada Čolpe (55), kojeg optužnica tereti za ometanje rada pravosuđa i koji je priveden jer je ometao pripadnike SIPA-e je razdvojen.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije