demokracija?

Proglašavanje oslobođenja zasjenilo Gadafijevo izloženo tijelo

gadafi
Reuters/PIXSELL
24.10.2011.
u 10:02

"Faraon vremena" svrgnut je s prijestolja, a u budućnosti Libijce čeka demokracija, najavili su novi vladari

Novi vladari Libije proglasili su zemlju oslobođenom od Gadafijeve 42-godišnje vladavine govoreći kako je "Faraon vremena" sada samo u povijesnoj kanti za smeće, a u budućnosti ih čeka demokracija i pomirenje. Ali dok su tisuće u nedjelju u Bengaziju slušale objavljivanje oslobođenja Gadafijevo tijelo trunulo je izloženo u Misrati i bacilo tamnu sjenu nad naciju kojom je jednom dominirao.

Naki se boje, javlja Reuters, kako je šef Nacionalnog prijelaznog vijeća Mustafa Abdel Džalil preblag, inače nekadašnji Gadafijev ministar pravosuđa, te se neće moći nametnuti kao vođa. Tome u prilog ide i izlaganje tijela pokojnika, Gadafija i njegova sina Mo'tassima, te nejasnoće oko njihove smrti. Čini se kako na bezvlađe i zakulisne igre upućuju i nesigurnosti oko Gadafijeva ukopa jer, naime, još ne postoji plan gdje, kada i kako će njegovo tijelo biti pokopano.

Mnogi Libijci kao i članovi međunarodne zajednice nadaju se kako zemlja neće skrenuti sa svog demokratskog puta, a predstavnici islamskih zajednica uznemireni su činjenicom da Gadafi i njegov sin nisu pokopan brzo nakon smrti kako zakon nalaže.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?