Zbog Juliana Assanga

Pronađen skriveni mikrofon u ekvadorskoj ambasadi u Londonu

Julian Assange (1)
Press Association/PIXSELL
04.07.2013.
u 10:51

Britansko ministarstvo vanjskih poslova odbilo je komentirati te tvrdnje dok je glasnogovornik premijera Davida Camerona rekao da se ne izjašnjava o sigurnosnim pitanjima.

Iz ekvadorske vlade priopćili su da je otkriven mikrofon u njihovoj ambasadi u Londonu, gdje se krije osnivač WikiLeaksa Julian Assange.

Ekvadorski ministar vanjskih poslova Ricardo Patino izjavio je da se mikrofon nalazio u utičnici ureda ambasadorice Ane Alban, te je otkriven kada se trebala susresti sa Assangom, piše Guardian

Britansko ministarstvo vanjskih poslova odbilo je pak komentirati te tvrdnje dok je glasnogovornik premijera Davida Camerona rekao da se ne izjašnjava o sigurnosnim pitanjima.

Podsjetimo, osnivač WikiLeaksa živi u ambasadi Ekvadora više od godinu kako bi izbjegao izručenje Švedskoj gdje je optužen za silovanje dvije žene, a što on negira.

WikiLeaks pokušava pomoći i američkom zvizdaču Edwardu Snowdenu, za kojeg se vjeruje da se još nalazi u tranzitnomm prostoru moskovskog aerodroma pokušavajući dobiti politički azil u nekoj od zemalja kako ne bi bio isporučen SAD-u zbog otkrivanja informacija o prisluškivanju.

>>WikiLeaks objavio 1,7 milijuna američkih diplomatskih depeša

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije