VLADA

Proračun Federacije BiH će biti manji za 109 milijuna maraka

vlada
VL FOTO
10.03.2011.
u 09:36

Projekcija proračuna za ovu godinu zasnovana je na odredbama Sporazuma o stand-by aranžmanu s Međunarodnim monetarnim fondom

Vlada FBiH je na jučerašnjoj sjednici u Sarajevu utvrdila prijedloge proračuna FBiH za 2011. godinu i zakona o njegovu izvršenju te ih uputila u žurnu parlamentarnu proceduru. Predloženo je da ovogodišnji proračun iznosi oko 1,699 milijardi konvertibilnih maraka, što je za 109 milijuna maraka manje od prošlogodišnjeg rebalansiranog.

Umanjenje na MMF-u

Projekcija proračuna za 2011. godinu zasnovana je na odredbama Sporazuma o stand-by aranžmanu s MMF-om, pisma namjere, Zakona o ostvarivanju ušteda u FBiH te Zakona o plaćama i naknadama u tijelima vlasti i o plaćama i naknadama policijskih službenika FBiH. U prijedlogu proračuna predviđaju se kreditna sredstva za financiranje viška rashoda u odnosu na prihode od 252,9 milijuna maraka. Riječ je o kreditnim sredstvima Europske komisije i MMF-a koja bi postala operativna kada budu ispunjene sve obveze preuzete pismom namjere.

Osim što je to utvrđeno Prijedlogom zakona o izvršenju proračuna, Vlada je jučer, u svrhu održanja proračunske stabilnosti i financijske discipline, utvrdila i Parlamentu FBiH uputila prijedlog odluke kojom se utvrđuju prioriteti u izvršenju proračuna za 2011. godinu.

Formula za cijenu kruha

Na tragu zaključaka s prethodne sjednice o utvrđivanju formule po kojoj se formira cijena kruha Vlada je zadužila Federalno ministarstvo trgovine, Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva i Federalnu upravu za inspekcijske poslove da s tim u svezi organiziraju sastanak s predstavnicima mlinsko-pekarske industrije. Također, Vlada će o ovome inicirati i raspravu na Ekonomsko-socijalnom vijeću za teritorij FBiH. Nakon toga će dva ministarstva i Federalna uprava Vladi predložiti konačno rješenje za formulu iz koje će se vidjeti koliko koji parametar utječe na konačnu cijenu kruha. Jučerašnjom odlukom federalna Vlada dala je suglasnost na prijedlog za imenovanje Bože Perića i Mirjane Vile na upražnjene pozicije za dva člana Nadzornog odbora JP Elektroprivreda HZ HB d.d. Mostar. Doneseno je i niz drugih godina. Vlada izgleda bolje radi kada je u tehničkom mandatu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?