Robert Prosinečki, trener Crvene zvezde

Prosinečki: Hrvatski nogomet tone sve dublje

'13.08.2011. Beograd, Srbija - Trener nogometnog kluba Crvena zvezda Robert Prosinecki na stadionu Marakana.  Photo: Petar Glebov/PIXSELL'
'Petar Glebov/PIXSELL'
28.11.2011.
u 09:09

Zaostaje sedam bodova, igrači mu se tuku, ali Prosinečki ostaje trener Navijači tjeraju upravu Zvezde, ali ne i Žutog

Jutro nakon teškog poraza u derbiju od Partizana (0:2) trener Crvene zvezde Robert Prosinečki nije izašao u svoja omiljena mjesta, već je kavu pio sa suprugom Vlatkom, mamom Emilijom, bratom Danijelom i nekolicinom najbližih prijatelja u svojoj kući koja se nalazi iza Titovih Bijelih dvora na Dedinju.

– Nažalost, bili su bolji, to im se mora priznati. Nekako kao da se znaju više natjecati nego mi. Teško je dobiti derbi protiv Partizana ako promašiš jedanaesterac (pri rezultatu 0:0, nap. a.). Sreće mi ipak ovdje nedostaje, uvijek mi fali nešto jako malo – rekao je Prosinečki te ponovio da uopće ne razmišlja o ostavci.

Domaći bojkotiraju strane

Delije ga podržavaju unatoč subotnjem porazu, no Prosinečki nije imun na samokritiku.

– Kao i svaki trener, živim od rezultata. No, kada govorimo o subotnjoj utakmici, taktički si nemam što zamjeriti.

Rasulo je i među Zvezdinim igračima. Na kraju utakmice došlo je do fizičkog obračuna između kolumbijskog napadača Borje i stopera Vilotića. Borja je najavio odlazak iz Beograda jer misli da njega i ostale strance domaći igrači bojkotiraju.

– Imam stanovitih problema, ja sam Vilotića jednom već prekrižio, a oni (uprava, nap. a.) vratili su ga. Ako me ne smijene, u zimskom prijelaznom roku inzistirat ću na svojim imenima.

Prosinečkog su zabrinule i Dinamove loše igre u Ligi prvaka.

- Real je u ovom trenutku u najboljoj formi od svih svjetskih momčadi. Poraz je težak i bolan, no mene puno više brine kako je Dinamo loše izgledao u Amsterdamu. Tamo je Dinamo nekada pobijeđivao, a sada je izgubio 0:4, meni je to pokazatelj kako smo sve dalje od europskog vrha i kvalitete.

>>> Cijeli tekst pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od ponedjeljka.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije