hoće nazad teritorij

Proslavili 21. godišnjicu tzv. Republike Srpske Krajine

'hadzic_1'
''
17.12.2012.
u 08:58

Tražimo da se ukine Haaški tribunal jer nije sud, nego ispostava NATO-a i četvrtog njemačkog Reicha oličenog u EU. Oni sude samo Srbima, a svi ostali zločinci nisu kažnjeni, kazao je jedan od članova skupštine ove ''države''

Skupina šaljivdžija izbjeglih iz Hrvatske koji se nazivaju "Skupština Republike Srpske krajine u izbjeglištvu" u Beogradu je u nedjelju proslavila 21. godišnjicu osnivanja ove, ni od koga priznate cirkus-države čijemu se predsjedniku Goranu Hadžiću sudi u Haagu za zločine koje je počinio kao čelnik ove "srpske države" zbog čega nije mogao nazočiti proslavi. Kako javljaju rijetki mediji u Srbiji koji su dali prostora ovom događaju, na skupu su usvojena tri važna dokumenta – o pravu srpskog krajiškog naroda da obnovi RSK, o ukidanju Haaškog tribunala i prekidanju svake suradnji s tim sudom te o kažnjavanju ratnog zločina genocida nad Srbima u Hrvatskoj.

Izvjesni Rajko Ležajić rekao je agenciji Srna da će ovi prijedlozi biti poslati parlamentima Srbije i Republike Srpske na usvajanje dodajući da "Srbi iz Hrvatske, prije svega, traže da im se vrate prava koja su imali do 1990. kada su ih Hrvati na silu i majorizacijom izbacili iz Ustava, odnosno traže da im se vrati pravo državotvornog i konstitutivnog naroda u Hrvatskoj i sva ostala oduzeta prava, kao i teritorij".

– Tražimo da se ukine Haaški tribunal jer nije sud, nego ispostava NATO-a i četvrtog njemačkog Reicha oličenog u EU. Oni sude samo Srbima, a svi ostali zločinci nisu kažnjeni – grmi Ležajić navodeći da "Srbi nisu počeli rat, nego su bili napadnuti svuda u bivšoj Jugoslaviji". Zatražio je kažnjavanje ratnog zločina nad Srbima u RSK i Hrvatskoj i to ne samo hrvatskih generala nego i države Hrvatske jer je to bio" zločinački pothvat hrvatske države i rukovodstva". – Taj zločin nije bio samo u Oluji, koja je bila vrh ledenog brijega. Taj je zločin krenuo 1990. od izbacivanja Srba iz Ustava Hrvatske – vikao je Ležajić i dodao kako "nije protjerano 250.000 Srba, nego 800.000".

Hrvatska je zapalila 2000 kuća u Krajini, tvrdi Ležajić, a obnovila samo 20 posto i "naš stav je jasan – oni nama Krajinu moraju vratiti u onakvom stanju kakvom su je našli prije rušenja". Naravno, Hrvati su u Hrvatskoj ukrali Srbima jezik i "nazvali ga hrvatskim, a to je zapravo jezik Vuka Karadžića", educirao je nazočne Ležajić dodajući da su "Hrvati prisvojili i srpsku ličku crvenu kapu s devet resa koje predstavljaju devet Jugovića i crnim obodom koji predstavlja žal za Kosovom, a potom i srpsku ojkaču, a sada su počeli prisvajati i pismo nazivajući ga hrvatskom ćirilicom". O važnosti skupa govori i popis uzvanika među kojima je najviši gost bio predsjednik Vlade RSK u progonstvu Milorad Buha i nekadašnji visoki dužnosnik Šešeljeve Srpske radikalne stranke Dragan Todorović.

>>Štrbac: Nitko nije procesuiran za zločine tijekom Maslenice

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?