'Gotov je'

Prosvjedi su uspjeli: Mariborski gradonačelnik daje ostavku

Franc Kangler
Nino Verdnik/Zurnal24/PIXSELL
06.12.2012.
u 08:54

Nakon što su se na tri prosvjeda u Mariboru okupile tisuće ljudi, a u sukobima s policijom je bilo više od stotinu ozlijeđenih, gradonačelnik je odlučio prekinuti agoniju i odstupiti.

Mariborski gradonačelnik Franc Kangler je popustio pod pritiskom prosvjednika te će danas podnijeti ostavku, piše Delo.

Nakon što su se na tri prosvjeda u Mariboru okupile tisuće ljudi, a u sukobima s policijom je bilo više od stotinu ozlijeđenih, gradonačelnik je odlučio prekinuti agoniju i odstupiti sa svoga mjesta.

Prema izvještavanju POP TV-a na njegovu odluku nije utjecao razgovor sa slovenskim premijerom Janezom Janšom koji je od njega očekivao "razumnu odluku. Pred nekoliko dana, prije drugog prosvjeda, Kangler je bio najavio da se više neće kandidirati za gradonačelničko mjesto.

Za ostavku se navodno odlučio zato što ne želi da građani više trpe zbog nasilja koje je eskaliralo tijekom prosvjeda. Slovenski mediji pišu da želi zaštititi društvo, sudionike prosvjeda, ali i policajce, odnosno svoje bivše kolege, jer je prije ulaska u politiku bio "plavac". Na kraju je ispunio parolu koju su prosvjednici ispisivali tijekom okupljanja, a na kojoj je stajalo "gotov je".

>>VIDEO U Mariboru suzavac, ozlijeđeni policajci i 60 uhićenih

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije