ABA LIGA

Protiv Slovenaca riješiti ostanak u ABA ligi

Šroki
15.03.2013.
u 11:13

Ekipa s Pecare je puna optimizma otputovala na susret protiv Olimpije

Košarkaši Širokog u pretposljednjem kolu regionalne ABA lige večeras će u 20.30 sati u Ljubljani gostovati kod Union Olimpije.
Osokoljeni velikom pobjedom nad favoriziranom Crvenom zvezdom, Širokobriježani su puni optimizma otputovali u Sloveniju na susret protiv višestrukih slovenskih prvaka i kod momčadi kod kojih po nekom pravilu igraju dobro. Prošle sezone Široki je u Stožicama Slovencima nanio jedan od najtežih poraza. Kada bi i približno odigrali večerašnji susret, igrači Damira Vujanovića, mogli bi se nadati velikom uspjehu.

Riješiti pitanje ostanka

- U Ljubljani idemo na pobjedu. Mojoj momčadi sigurno puno znači uspjeh nad Crvenom zvezdom, koja trenutačno igra najbolju košarku u regionalnoj ABA ligi, tako da s mnogo samopouzdanja odlazimo na okršaj sa Slovencima. Pokušat ćemo u ovom kolu definitivno riješiti ostanak u ABA ligi, a ako ne, dat ćemo sve od sebe da pobijedimo Cedevitu u posljednjem kolu na Pecari - riječi su trenera Širokog WWina Damira Vujanovića uoči susreta s Ljubljančanima. Širokobriježani su na gostovanje u Sloveniju otišli preko Knina i Gradačca jer je Jadranska magistrala zbog snijega i bure bila zatvorena. U autobusu za Sloveniju nije bilo ozlijeđenog Dalibora Peršića, ali je s igračima otputovao nedovoljno oporavljeni Boris Barać.

Skoro oporavljen

- Barać će biti u rosteru, no najvjerojatnije neće igrati. Čuvat ćemo ga za posljednji susret ovogodišnjeg izdanja regionalne lige u susretu protiv Cedevite na Pecari - kazao je Vujanović. Prema našim saznanjima, mladi krilni centar je skoro oporavljen, ali će ga stručni stožer za svaki slučaj čuvati za utakmicu protiv Cedevite. Široki bi eventualnom večerašnjom pobjedom riješio i pitanje ostanka u ligi, ali i poraz Zadra ili Splita, pa i Solznokija u pretposljednjem kolu, donio bi im mir i siguran ostanak bez obzira na ishod susreta protiv Cedevite.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije