PROVALA

Provalnici ponovo pretresaju čitavu općinsku zgradu u Čapljini

vidic
Frano Matić
02.09.2010.
u 07:47

Načelnik Smiljan Vidić navodi da provalnici nisu ništa otuđili, što opet ukazuje da se ne radi o koristoljublju

Zgrada Općine Čapljina ponovno je bila meta provalnika. Već drugi put u proteklih godinu dana lopovi provaljuju te temeljito “pretresaju” skoro sve urede i prostorije. Po dolasku na posao jučer ujutro načelnik dr. Smiljan Vidić i djelatnici zatekli su ispreturane urede i razvaljene brave na vratima. Provalnici su upali kroz prozor ureda u kojem je smještena dokumentacija Općinskog vijeća Čapljina, koja je izbačena i razbacana svuda uokolo. Ispreturali su i urede Odjela gospodarstva i opće uprave te ured načelnika i njegove tajnice. Ukupno je provaljeno u deset prostorija.

-Očito je da su tražili samo određenu dokumentaciju do koje im je stalo. To dokazuje činjenica da nisu ništa odnijeli od materijalne vrijednosti niti je dirana računalna oprema. U mom su uredu razvalili ladicu u stolu koja je bila pod ključem te su ispreturali svu dokumentaciju. A na stolu su bili diktafon, kamera, skupocjene naočale i druga vrijedna oprema i to ništa nije dirano. Stoga je evidentno da se ne radi o koristoljublju, a logika mi govori da je to pokušaj da se pronađe dokumentacija koja nekoga može kompromitirati ili koja dokazuje neke mutne rabote iz prošlosti. Ne želim ništa prejudicirati, ali je zanimljivo kako je ovo druga ovakva provala u proteklih godinu dana te obje imaju isti rukopis provalnika. Neka policija odradi svoj posao i nadam se da će se pronaći oni koji očito traže dokumentaciju koja dokazuje sve one nečasne stvari koje su se događale ranijih godina u općini Čapljina, kazao je načelnik Vidić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije