Večernjakov pečat

Prvi javni nastup Schweitzera kao predsjednika bio je na Pečatu

Večernjakov pečat
27.03.2013.
u 11:39

Nagradu Jozi Bogdanu uručio prvi gospodarstvenik Njemačke

Večernjakov pečat se rijetko uručuje ljudima na posebnim svečanostima izvan BiH. Ipak, kada je u pitanju ovogodišnji Pečat za gospodarstvenika godine u BiH, morali smo napraviti iznimku. Naime, nagrada je dodijeljena Jozi Bogdanu, vlasniku FEAL-a, a uručitelj nagrade je bio dr. Eric Schweitzer, vlasnik ALBA-e i novi predsjednik njemačke Gospodarske komore. Znači, ni jedan od aktera priče nije u BiH, tako da je jedino rješenje bilo da izaslanstvo Večenjeg lista BiH i ALBA-e BiH krene prema Berlinu. Valentina Rupčić i Vlado Jerkić u ime dvije spomenute tvrtke boravili su dva dana u Berlinu, gdje je bila zakazana svečanost dodjele priznanja Bogdanu.

Priznanje FEAL-u

FEAL su njemačke institucije okarakterizirale kao respektabilno i stabilno poduzeće europske razine, a Schweitzer je prihvatio zadatak te rekao da će mu biti čast Jozi Bogdanu u ime Večernjeg lista uručiti priznanje za gospodarstvenika godine. Treba naglasiti kako se radi o trećem čovjeku Njemačke koji predvodi treće najjače gospodarstvo svijeta. On je dužnost predsjednika njemačke Gospodarske komore preuzeo samo dan prije Pečata, tako da je nastup na ovoj manifestaciji bio njegov prvi javni nastup. I na taj način ukazana je čast Večernjakovu pečatu i pokazana snaga ovoga brenda. - ALBA Grupa u BiH ima četiri poduzeća koja pored ekonomskog razvitka imaju za cilj i gospodarski razvoj same regije koji jamči prosperitet. S velikim zadovoljstvom smo pomogli da dr. Eric Schweitzer uruči nagradu Večernjaka FEAL-u i Jozi Bogdanu za njegov rad. Ne sumnjamo da će FEAL ovaj ‘laudatio’ iskoristiti i još dalje ojačati svoj renome u Njemačkoj jer je nesvakidašnje da predsjednik njemačke komore sudjeluje u ovakvim zbivanjima. Sigurni smo da ALBA Grupa može pomoći u vezama prema njemačkom gospodarstvu - rekao nam je prvi čovjek ALBA-e u BiH Vlado Jerkić.

Gospodarski mostovi

S druge strane, vodstvo FEAL-a smatra kako cijeli događaj oko ove nagrade daleko nadilazi granice BiH jer širokobriješki gigant veći dio svoje proizvodnje izvozi upravo u Njemačku. S tom činjenicom cijela nagrada dobiva jednu posebnu dimenziju i otvara vrata za neke druge ekonomske mostove koji su prijeko potrebni našoj državi. Večernjakov pečat je kroz dodjelu ove nagrade pokazao kako njegova uloga ima i gospodarski značaj.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?