Diplome za završetak

Prvi put će učenici koledža moći studirati i na Yaleu

koledz
arhiv vl
27.05.2010.
u 10:34

Budući da je većina učenika ove generacije iz BiH, najveći broj njih je odlučio prihvatiti stipendiju koja im se nudi i školovanje nastaviti na nekom od fakulteta u Americi

Sto učenika Koledža ujedinjenog svijeta u Mostaru (UWCiM) u prepunoj je dvorani Hrvatskog doma “Herceg Stjepan Kosača” primilo diplome, kojima su obilježili završetak pohađanja dvogodišnjeg programa međunarodne mature (IB DP). Jučer je svoje diplome dobila treća generacija učenika ovog koledža u Mostaru, a od njih 100, čak ih je 55 iz Bosne i Hercegovine. Ostalih 45 učenika u Mostar je došlo iz 29 stranih zemalja koje su uključene u program međunarodne mature.

Čestitke na uspjehu

Maturante je pozdravila i čestitala im na postignutom uspjehu, u ime fondacije Arcelor Mittal, koja izdvaja sredstva za stipendije učenika koji pohađaju ovaj program obrazovanja, Felicidad Cristobal.

 -Velika je čast biti danas ovdje, mi već tri godine surađujemo s programom za međunarodnu maturu i Koledž ujedinjenog svijeta, nakon tri godine doista je divno svjedočiti što je to sve naš zajednički rad postigao i uživati u tome - kazala je Cristobal.

Ona prilikom svog govora maturantima nije govorila o neodrživom razdoblju i svim problemima s kojima se susreće svijet danas, nego im je poručila da budu hrabri i slijede svoje snove. Paul Regan, direktor UWCiM-a, kojem je ovo posljednja generacija maturanata koje će ispratiti u Mostaru, kaže da je jako sretan što je imao prigodu raditi u ovoj školi.

Nastavlja se obrazovanje

- Nisam sretan što odlazim, ali mislim da iza sebe ostavljam jednu jako uspješnu školu, koja je pokazala što bi obrazovanje u Bosni i Hercegovini trebalo biti. Što se samog Mostara tiče, moja mišljenja su podijeljena - doživio sam ovdje divne trenutke i trenutke očaja kada nismo nailazili na razumijevanje institucija - kazao je Regan. Ističe kako se nada da će Koledž ujedinjenog svijeta u Mostaru i u budućnosti nastaviti obrazovanje učenika, kao i do sada te kroz svoj rad na jedan izvrstan način poslužiti kao primjer izvrsnosti za buduću obrazovnu reformu u BiH.

Inače, Koledž ujedinjenog svijeta u Mostaru je otvoren 25. rujna 2006. kao 12. koledž ujedinjenog svijeta. A od sada učenici iz BiH mogu i na Yale.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?