Salzburg

Prvostupanjska odluka: Austrija izručuje Sanadera Hrvatskoj!

sanader
Boris Ščitar/Pixsell
08.05.2011.
u 19:43

Odvjetnici bivšeg hrvatskog premijera najavili su žalbu na prvostupanjsku presudu

Zemaljski sud u Salzburgu odlučio je u ponedjeljak izručiti bivšeg hrvatskog premijera Ivu Sanadera Hrvatskoj. Iz neslužbenih izvora doznajemo da će Sanaderovi odvjetnici uložiti žalbu na prvostupanjsku odluku Višem sudu u Linzu.

Austrijski sud imao je tri mogućnosti, izručiti Sanadera Hrvatskoj i tako udovoljiti zahtjevu hrvatskog pravosuđa, produžiti pritvor za još dva mjeseca ili pustiti Sanadera iz pritvora na slobodu, uz plaćenu jamčevinu do okončanja sudskog postupka. Sanader je uhićen 10. prosinca na temelju međunarodnog uhidbenog naloga jer ga Hrvatska tereti za zlouporabu službenog položaja i kriminalno udruživanje.

Bivši premijer protivi se izručenju Hrvatskoj uz obrazloženje da njegovim odvjetnicima nije omogućen uvid u dokumentaciju o optužbama, te zbog navodne političke motiviranosti uhićenja.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Komentara 2

OB
-obrisani-
15:33 13.05.2011.

E moj Sanaderu...iz kojeg se to razloga toliko krzmas doci na HRVATSKI sud....... Nisi li nam trubio ,pri sudjenju nasem junaku Glavasu, da je\'nas\' sud posten i nepristran...

KO
kolovoz
09:13 03.06.2011.

sve ono sto si skrojio sam i sa svojima idi pa makar isprobaj ako vec ne zelis obuci

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?