PIROMANIJA

Psihički labilnog mladića uhitili zbog paljevine šest automobila

uhicenje
VL FOTO
27.02.2011.
u 11:11

Naložena su vještačenja snimaka te drugih dokaza koji ukazuju na ove paljevine, a traga se i za nalogodavcima

Kazneno vijeće Općinskog suda u Zenici odbilo je žalbu protiv odluke suca za prethodni postupak, kojom je određen jednomjesečni pritvor Benjaminu Bamburu (20) iz Zenice, koji se sumnjiči da je u posljednjih mjesec dana počinio paljevine čak šest automobila u Zenici. Tereti ga se da je na taj način počinio kaznena djela izazivanja opće opasnosti i oštećenja tuđih stvari.

Bambur se sumnjiči da je 5. veljače u Ulici Londža podmetnuo požar pod vozilo jetta, a istog dana u Ulici muftije Šemsekadića i pod renault megane, s kojeg se plamen proširio i oštetio treće vozilo, slovenskih oznaka. Među vlasnicima su i dvojica policajaca. Istog dana u Ulici Odmut kod broja 15, Bambur je, kako se sumnja, zapalio i teretnjaka iveco, a zatim u Sarajevskoj ulici golf II.

U Ulici Kulina bana navodno je podmetnuo 19. veljače požar i pod land rover, vlasništvo Dženite Hodžić. U tom razdoblju zapaljeno je i sedmo vozilo, vlasništvo gospodarstvenika Fahrudina Čage, ali policija ne raspolaže dokazima koji bi se u ovom slučaju mogli dovesti u izravnu vezu s 20-godišnjakom, koji se, prema preporuci odvjetnika Rame Ajkića, brani šutnjom. Inspektori raspolažu snimkama nadzornih kamera u vlasništvu MUP-a, ali i fizičkih osoba i tvrtki u dijelu Zenice kojim se kretao piroman prije i nakon podmetanja požara. Naložena su vještačenja snimaka te drugih dokaza, a traga se i za nalogodavcima, koje su angažirale ovog psihički labilnog mladića za paljenje vozila, jer je gotovo isključena mogućnost da je on sam smislio takav potez. To je očito jer vozila nisu paljena nasumce

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?