Predavanja učenicima

Psiholozi će učenicima ŽZH - a govoriti i o nasilju u vezama

predavanja
VL FOTO
21.04.2010.
u 11:29

Predložili smo i ministru obrazovanja da se u škole uvede predmet seksualnog odgoja, međutim, nemamo dovoljno sati jer je školski raspored djece ionako pretrpan

U amfiteatru Srednje strukovne škole Široki Brijeg održano je prvo predavanje iz ciklusa predavanja, koja će se organizirati za učenike prvih razreda. Organizator je bilo Učeničko vijeće SSŠ na čelu s učenikom Markom Hrkaćem, pedagogom Ivanom Čolakom te profesoricama Dianom Zovko i Marijom Lovrić. Jedna od tema koja je zanimala učenike bilo je predavanje mr. sc. Kristine Sesar, psihologinje koja se osvrnula na statističke podatke i istraživanje spolnog ponašanja u školama.

- Na sastanku učeničkog vijeća učenici su izrazili zanimanje za ove teme, a u dogovoru s psihologinjom odlučeno je da će se predavanja održavati svaka dva do tri mjeseca, kazala nam je Diana Zovko dodavši da će jedna od sljedećih tema biti nasilje u obitelji i nasilje u vezama. Nadalje, Marija Buntić, specijalizantica odnosa s javnošću Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru, učenicima je govorila o temi komunikacije, ključa odgoja i obrazovanja, gdje je govorila o svim oblicima komuniciranja, posebno se osvrnuvši na neverbalnu komunikaciju, odnosno o svemu što učenici rade pod školskim satom, a da nisu svjesni kakvu to sliku daje o njima te njihovu odgoju. Isto tako, dr. Danijela Šremer je govorila o spolnosti i spolno prenosivim bolestima.

- Predložili smo i ministru obrazovanja da se u škole uvede predmet seksualnog odgoja, međutim, nemamo dovoljno sati jer je školski raspored djece ionako pretrpan, kazala je Zovko. Ipak odlučeno je kako će se ta tematika odrađivati na satu razrednika ili pak ovakvim ili sličnim predavanjima.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?