VANDALIZAM

Pucano u prozore crkve u Sarajevu, čak 7. put u godini

crkva
VL FOTO
20.09.2010.
u 07:57

“Mi smo u posljednjih nekoliko godina izloženi torturama, od provokacija do razbijanja stakala, pa i pokušajima obijanja crkve!”

Izborna kampanja u BiH odavno je izašla iz okvira stranačkih skupova i uvukla se u gotovo svaku poru života. Niti jedna kampanja do sada nije obilovala s toliko uvreda i teških riječi kao ova. No, ovu kapanju obilježavaju i neke drugi stranački iskazi dobre volje, poput uručivanja ključeva za borce i invalide, donacije automobilima, iznenadno otkrivanje masovnih grobnica, premda se za neke lokacijo znalo i prije desetak godina.

Nepoznati napadači

Neki kolumnisti su također predviđali i dozirane napade na vjerske objekte, kao oblikom zastrašivanja u predizbornoj kampanji. Čini se da su pojedinci pogodili. Naime, župna crkva sv. Luke Evanđelista u Sarajevu ponovno se našla na udaru nepoznatih napadača. Prema riječima župnika don Ante Jelića, protekloga vikenda ponovno je stradao prozor na ovoj crkvi, sedmi put u posljednjih godinu dana. - Ne znam što im znači razbijanje prozora i crkve. Tijekom obilaska crkve u subotu primijetio sam ruku na jednom od velikih vanjskih stakla. Slučaj sam prijavio policiji i, kao i svaki put, dobio sam potvrdu da mogu podignuti tužbu protiv nepoznate osobe, što je doista besmislica. Do sada sam pet-šest takvih tužbi, protiv NN osoba prijavio, ali počinitelj(i) nikada nije pronađen.

Nije nađen metak

Međutim, u ovom slučaju zapanjila me činjenica kada je policija nakon obavljenog očevida posumnjala da je rupa na prozoru nastala nakon ispaljenog hitca, zasad iz nepoznatog pravca, što znači da postoji mogućnost da je netko na crkvu tijekom noći - pucao. Naime, rupa nastala na staklu inicira da je kroz njega prošao metak. No, sve ostaje otvoreno jer metak nije pronađen. Kada je u pitanju ova župa, mi smo u posljednjih nekoliko godina izloženi raznim torturama, od provokacija do razbijanja stakala na crkvi, pa i pokušaja obijanja crkve, kazao nam je jučer don Anto Jelić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije