Malmo odahnuo

Pucao po imigrantima: Švedskom snajperistu doživotni zatvor

snajper
Pixsell
23.11.2012.
u 15:28

Švedski snajperist Peter Mangs na sudu u gradu Malmou osuđen je na doživotni zatvor zbog ubojstava i pokušaja ubojstava

Švedski snajperist Peter Mangs na sudu u gradu Malmou osuđen je na doživotni zatvor zbog ubojstava i pokušaja ubojstava, piše Local. On je u svojim bezbrojnim snajperskim napadima širio strah u tom švedskom gradu.

Mangs je proglašen krivim za dva ubojstva, pet pokušaja ubojstva i tri slučaja prijetnje. Mora platiti i oko 165 tisuća dolara odštete. U objašnjenju presude sud je zaključio da je Mangs zločine izveo u potpunom nedostatku empatije za druge ljude.

Odvjetnik nije iznenađen presudom

"Na temelju forenzičkih i psihijatrijskih dokaza zaključujemo da Peter Mangs nije patio od neke teške psihičke bolesti. Zbog toga nema potrebe da mu se odredi poseban tretman kada ode na izdržavanje kazne", napisano je u objašnjenju optužnice.

Odvjetnik ubojice nije bio iznenađen presudom. – Već dugo vremena znamo da će Mangs dobiti tešku kaznu – kazao je odvjetnik Jasper Montan. Mangs je uhićen u studenom 2010. godine nakon vala snajperskih napada na imigrante u Malmou.

Pištoljem pucao po kućama i automobilima

Bio je optužen za ubojstvo dva imigranta stara 23 i 66 godina 2003. godine te ubojstvo 20-godišnje Šveđanke koja je sjedila s imigrantom u automobilu 2009. godine. Optužen je bio i za 12 pokušaja ubojstva koja je izveo svojim pištoljom Glock 12. Iz pištolja je pucao na kuće, poslovne prostore i automobile te je teško ozlijedio nekoliko ljudi i prijetio životu još mnogih.

U srpnju je sud odredio da je kriv po 13 točaka optužnice.

>>VIDEO Najveći švedski masovni ubojica zapravo je patološki lažac

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije