Posušje

Puljić: Hrvati trebaju prijeći barijere

Zbor
04.10.2012.
u 09:34

Povod odlaska Posušaka u Sarajevo je bilo pjevanje , a kardinal Puljić ih je pozvao na ponovno druženje

Članovi Župnog zbora Fra Grge Martića iz Posušja, predvođeni sestrom Marinom Ivanković, su autobusom krenuli za Sarajevo.

Povod odlaska je bilo, a što drugo nego pjevanje. Naime, imali su čast uveličati sveto misno slavlje u sarajevskoj katedrali. Povod je bilo održavanje Međunarodne konferencije Paneuropske unije BiH – Bosna i Hercegovina u EU – EU u Bosni i Hercegovini. U Sarajevo su stigli oko 9:30 te imali pauzu do misnog slavlja koje se održalo u 10:30. Neki su to vrijeme iskoristili za kavu, neki za šetnju, a neki i za ćevape, naravno. Misu je predvodio nadbiskup vrhbosanski kardinal Vinko Puljić koji je, između ostalog, naveo kako bi bilo dobro da se premoste barijere koje bezrazložno postoje između bosanskih i hercegovačkih Hrvata.

Zahvalio je posuškom zboru na prelijepom pjevanju te ih tom prigodom pozvao na ponovni susret. “Poslije mise smo opet imali sat vremena pauze, koje je svatko iskoristio po želji. U 13 sati smo se ponovno okupili ispred katedrale, odakle smo se zaputili u Napretkov dom na Trebeviću gdje nas je dočekao obilan ručak”, navode članovi ovog zbora. “Poslije ručka smo malo zapjevali, napravili nekoliko fotografija te lagano krenuli svojim kućama. Lijepo je da naš zbor može u svoju arhivu zapisati još jedan nastup. Što reći na kraju nego zahvaliti Bogu na još jednom predivnom zajedničkom druženju zbora. Naravno, ne treba zaboraviti zahvaliti i našem tenoru Vanji Gavranu, koji je sve ovo organizirao”, na kraju putovanja su naglasili članovi župnog zbora “Fra Grge Martića”.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?