otvoreno pismo

Putin pisao SAD-u: Udar će pokrenuti novi val terorizma

putin
Reuters/PIXSELL
12.09.2013.
u 09:31

Potencijalni američki udar na Siriju dovesti će do širenja sukoba daleko izvan granica Sirije, upozorava ruski predsjednik u pismu objavljenom u NYTimesu

- Odnosi između nas prošli su kroz različite faze. Bili smo jedni protiv drugih za vrijeme Hladnog rata. Ali, jednom smo bili i saveznici i zajedno porazili naciste - napisao je ruski predsjednik Vladimir Putin u otvorenom pismu Amerikancima pod nazivom "Ruska molba za oprezom" koje je jučer objavljeno u New York Timesu.

- Potencijalni američki udar na Siriju, unatoč snažnom protivljenju mnogih zemalja i velikih političkih i vjerskih vođa, uključujući i papu, rezultirat će s još više nevinih žrtava te će dovesti do eskalacije, potencijalnog širenja sukoba daleko izvan granica Sirije. Udar će povećati nasilje i pokrenuti novi val terorizma - upozorava Putin.

Kaže kako "Sirija ne svjedoči borbi za demokraciju, već oružanom sukobu između vlade i oporbe u multireligijskoj zemlji."

- Malo je prvaka demokracije u Siriji. No, tamo se nalazi i više nego dovoljno Al-Qaedinih boraca i ekstremista svih boja koji se bore protiv vlade. Ovaj unutarnji sukob, potaknut inozemnim oružjem isporučenim opoziciji, jedna je od najkrvavijih u svijetu - ističe Putin.

>>CIA tajno isporučuje oružje pobunjenicima u Siriji

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije