Real Madrid - Barcelona 1:2

Puyol i Abidal okrunili silnu dominaciju Barce

abidal
reuters
19.01.2012.
u 00:03

Zgodicima braniča Puyola (49.) i Abidala (77.) Barcelona je svladala Real u Madridu 2:1 u prvoj četvrtfinalnoj utakmici Kupa kralja i tako ostvarila veliku prednost uoči uzvrata na Nou Campu.

Bio je to Barcelonin "još jedan dan u uredu" s Realom, iako je domaćin poveo u 11. minuti (Ronaldo), gosti su posve dominirali, pa su vratar Casillas i vratnice spasile Real od težeg poraza.

Statistika je, uostalom, neumoljiva: posjed lopte 73:27 posto za Barcelonu, udarci na gol 17:7 (u okvir 8:2)! Mourinho je, eto, opet morao čestitati Guardioli, iako je i ovaj put pokušao nešto novo.

U vezni je red, naime, Realov trener pogurnuo tri izrazito defenzivna veznjaka (Xabi Alonso, Pepe, Diarra) i spojio ih s trojicom klasičnih napadača (Ronaldo, Benzema, Higuain). Očito se nije želio nadigravati na sredini nego tim zidom "umanjiti štetu", te brzim prebacivanjem lopte prema naprijed ugroziti goste. Ali, ni to nije išlo...

Real je sjajno otvorio utakmicu i poveo u 11. minuti. Bljesnula je "kontra", Benzema je u sprint gurnuo Ronalda, koji je s lijeve strane ušao u 16-erac i kraj Piqueta je opalio loptu po zemlji sa 14 metara i poslao je kroz noge vratara Pinta!

Međutim, rano vodstvo Madriđana nimalo nije omelo Barcelonu. Pleli su gosti mrežu i kratkim i točnim dodavanjima pokušavali probiti obrambenu liniju Reala. I to im je uspijevalo, no do pogotka u prvom poluvremenu ipak nisu došli, poglavito zahvaljujući raspoloženom vrataru Ikeru Casillasu!

Imala je Barca, naime, čak pet krasnih zgoda, no udarce Inieste i Messija Realov je vratar obranio. Svladao ga je tek Sanchiz udarcem glavom u 16. minuti, no tada se Casillasu ukazala vratnica i sačuvala mu mrežu, na odmor se, eto, otišlo s prednošću domaćina...

No, to je vodstvo trajalo samo do 49. minute. Xavi je tada izveo korner, a Puyol je utrčao ispred zadrijemalog Pepea i udarcem glavom sa šest metara zatresao mrežu za 1:1.

Iniesta je pet minuta kasnije uzdrmao vratnicu, a Real je opet zaprijetio u 59. minuti, no Benzema je udarcem glavom loptu poslao u vratnicu. A zadnjih pola sata opet je Barca dominirala, pogodak je visio u zraku i u 77. minuti Abidal je, nakon krasnog dodavanja Messija (bila mu je ovo 300. utakmica za Barcelonu!), postavio konačnih 2:1 za goste iz Katalonije!

Spomenimo i prljavi potez Brazilca Pepea, koji je u 68. minuti huliganski nagazio Messijevu ruku "u prolazu", no sudac to nije vidio...

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije