POTPORA

R. Tomašić: Podržavamo rad Hrvatskog narodnog sabora

HSp
VL FOTO
30.08.2011.
u 09:41

Predstavnici Hrvatskoga pravaškog bloka i HSP-a “Dr. Ante Starčević” obratili se novinarima

“Hrvati iz BiH trebaju predstavnike koji će govoriti u njihovo ime, koji neće biti samo jedna ekstra ruka svojoj stranci, koji neće služiti za politiku RH nego za politiku naroda”, kazala je, između ostalog, na jučer održanoj konferenciji za novinstvo u Mostaru predsjednica HSP-a dr. Ante Starčević Ruža Tomašić. Napominjući da njezina stranka zagovara cjelovitost BiH u kojoj će ustavno, administrativno i teritorijalno uređenje jamčiti suverenost i jednakopravnost sva tri naroda, naglasila je važnost izbora u RH kad je u pitanju 11. izborna jedinica, i to zbog političke situacije u kojoj se Hrvati u BiH nalaze. Podržala je utemeljenje Hrvatskoga narodnog sabora u BiH ako on bude radio u interesu hrvatskoga naroda u BiH, a ne jedne stranke. Podsjetila je da po BiH ne hoda samo od izbora do izbora, nego da pomaže kad god može.

Tako Tomašić sudjeluje na tribini protiv zloporabe opojnih droga, a u Vareš je u nekoliko navrata dovodila pomoć. Novinarima se obratio i glavni tajnik HSP-a “Dr. Ante Starčević” Pero Ćorić. On je kazao kako su pravaši u BiH izašli s jednim programom pred hrvatske birače, zatražili njihovo povjerenje, a iza toga ga, kako je kazao, izdali. “Hrvatski birači su i u RH i u BiH nekoliko puta prevareni. Vladajuće garniture u RH nikad nisu zahvalili Hrvatima u BiH za povjerenje koje su im dali, a za nas je BiH kolijevka hrvatstva i treba učiniti sve da Hrvati ostanu na svojim višestoljetnim ognjištima”, istaknuo je Ćorić. “Lijevi blok u RH ne zavrjeđuje da osvoji apsolutnu vlast. Mislim da je apsurdno i od hrvatske premijerke Kosor da pred izbore raskida koaliciju sa svojim strateškim partnerom SDSS-om, da danas prijeti prstom prema Beogradu, odbija sve razgovore s njima i šalje lažne pozdrave generalima u Haagu, a svi dobro znamo tko je te generale locirao, transferirao i uhitio”, naveo je Ćorić.

 Predsjednik Hrvatskog pravaškog bloka i koordinator stranke za 11. izbornu jedinicu Željko Koroman kazao je da vidi stranku kao sredstvo kojim se može ostvariti jednakopravnost hrvatskog naroda s ostala dva u BiH. Komentirajući napad na predsjednika FBiH Živka Budimira i zastupnika u federalnom Parlamentu Željka Asića, Koroman navodi kako mu je žao što se takve stvari događaju, ali ističe da ga ne čudi što im se to dogodilo s obzirom na to kako se ta, kako je kazao, gospoda ponaša. Komentirajući koaliciju koja je na vlasti u Federaciji BiH, Koroman je kazao kako HSP BiH kompromitira pravašku ideju. Uputili su poziv svim pravašima da se okupe pod “pravaški kišobran” i u BiH i u RH kako bi zajednički izašli na predstojeće izbore.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?