zatražen premještaj

Radislav Krstić ostatak kazne služit će u Poljskoj

haag interijer (1)
Damir Šagolj/REUTTERS/PIXSELL
20.09.2012.
u 14:46

Kristić je osuđen na 35 godina zatvora za genocid u Srebrenici. Glasnogovornik regionalnog suda u Varšavi potvrdio je da je ministarstvo pravosuđa primilo zahtjev Haaškog tribunala i za dva će mjeseca donijeti odluku

Haaški tribunal uputio je ministarstvu pravosuđa Poljske zahtjev da bivši srpski general Radislav Krstić (64), osuđen 2004. u Haagu na 35 godina zatvora za sudjelovanje u genocidu u Srebrenici, nastavak kazne odsluži u Poljskoj, jednoj od 17 zemalja koje su ponudile preuzimanje osuđenika na zatvorske kazne koje je izrekao Haaški tribunal, javlja agencija Tanjug.

Glasnogovornik regionalnog suda u Varšavi potvrdio je da je ministarstvo pravosuđa primilo zahtjev Haaškog tribunala i za dva će mjeseca donijeti odluku. Ako bude služio nastavak kazne u Poljskoj, Krstić će biti prvi osuđenik Haaškog suda koji kaznu služi u nekom od poljskih zatvora. U zahtjevu Haaškog tribunala navode se sigurnosni razlozi zbog kojih se traži Krstićev premještaj iz zatvora Wakefield na sjeveru Engleske gdje je nakon pravomoćnosti presude počeo služiti kaznu. Prije dvije godine Krstića su napala trojica muslimanskih zatvorenika i skoro ga ubila pa je prebačen u drugi, posebno čuvan zatvorski odjel.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?