KONJIC

Radnika ubila eksplozija

konjic
Zoran Grizelj
01.10.2011.
u 10:39

Prema prvim procjenama, radi se o samozapaljenju, a više informacija znat će se tijekom današnjeg dana

U ranim jutarnjim satima, oko 7 sati, Konjic je potresla snažna eksplozija koja se dogodila u tvornici streljiva Igman, u kojoj je poginuo radnik Mustafa Mujalo (1962.).

Pomoćno skladište

Dva sata nakon zadnje detonacije, u sami krug tvornice, tek dvjestotinjak metara od mjesta tragedije, proveo nas je direktor tvornice Zahid Muratbegović, koji nam je kazao kako je prva snažna eksplozija odjeknula prije 7 sati u podzemnom dijelu pomoćnog skladišta. - U trenutku udara, nastradali radnik bio je u tunelu, udaljen 200 metara od mjesta eksplozije, te ga je udar eksplozije usmrtio, kazao nam je dodavši kako su radnici odmah otišli kućama, a kasnije su se dogodile još četiri detonacije. Kazao nam je i kako se, prema njihovoj procjeni, radi o samozapaljenju, a da je najvjerojatnije uzrok struja. Prvi su na mjestu događaja bili konjički vatrogasci, koji su dobili dojavu u 7.03. - Na svu sreću, crijevo je bilo kratko, jer kad su vatrogasci izašli da crijevo produže, dogodila se druga eksplozija koja je tom prilikom uništila i vrata skladišta, a koja se sada nalaze u Neretvi, kazao nam je Husein Hodžić, voditelj vatrogasne postrojbe iz Konjica. Odmah su prestali s gašenjem, te su pozvane sve relevantne institucije, a u pomoć im je pristigla vatrogasna postrojba iz Jablanice i Mostara. Specijalna postrojba iz Sarajeva, nekoliko radnika Igmana i konjičkih vatrogasaca su na “svoju ruku” otišli do mjesta tragično poginulog Mujala, te su izvukli njegovo tijelo. Dva sata kasnije stajali smo s njima, kao i policijom koja je čuvala prostor. Pokraj novinarskih ekipa prošli su radnici i vatrogasci koji su bili umrljani ostacima baruta i krvlju.

Moglo je biti i gore

- Moglo je biti gore stanje nego u Užicama. Sreća je da su ljudi navrijeme evakuirani, kazao nam je Ernis Šljivo, profesionalni vatrogasac. U tvornicu Igman su pristigli i ministar unutarnjih poslova FBiH Predrag Kurteš, županijski tužitelj Sead Đikić, kao i predstavnici MUP-a HNŽ-a. Kurteš je kazao kako nemaju informacije o mogućem uzroku, te kako će se očevid nastaviti danas. Srećko Bošnjak, glasnogovornik MUP-a HNŽ-a, kazao je kako su morali odgoditi očevid zbog kontaminacije prostora.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?