Sarajevo

Radončić: Budimir neće podnijeti ostavku

radoncic
VL FOTO
12.07.2012.
u 15:26

Radončić smatra da Parlament FBiH treba uputiti zahtjev Ustavnom sudu koji će se o tome izjasniti

Predsjednik Saveza za bolju budućnost (SBB) BiH Fahrudin Radončić kazao je danas novinarima u Sarajevu nakon sastanka s predsjednikom Federacije BiH Živkom Budimirom da su stavovi nepromijenjeni, odnosno da Budimir neće dati ostavku te da Parlament FBiH treba uputiti zahtjev Ustavnom sudu koji će se o tome izjasniti.

\"Koalicijska većina je stvar koja se ne da promijeniti i ona je u Federalnom parlamentu vrlo stabilna. Federalni parlament ima puni kapacitet da donosi zakone i odluke, a hoće li predsjednik Federacije BiH biti ovaj ili onaj u ovom trenutku za mene to nije osnovno političko pitanje\", naglasio je Radončić.  Izrazio je očekivanje da će sutrašnji sastanak lidera šest političkih stranaka u Banjoj Luci biti nastavak sastanka iz Bruxellesa koji je bio uspješan i pozitivan te je bio velika nada za građane u BiH. Predsjednik Budimir razgovarao je danas s liderima Stranke demokratske akcije (SDA) Sulejmanom Tihićem i SBB-a Fahrudinom Radončićem u okviru novog kruga konzultacija o pitanjima političke situacije u Federaciji BiH.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?