OTKRIVAMO

Radončić dobio prijetnje po najavi progona Iranaca

Fahrudin Radončić
18.04.2013.
u 09:06

Sigurnosne i policijske agencije traže pošiljatelja poruka

Državnom ministru sigurnosti BiH i čelniku Saveza za bolju budućnost BiH Fahrudinu Radončiću upućene su ozbiljne prijetnje koje su zabilježile i policijske i sigurnosne službe, doznaje Večernji list. Prijetnje su stigle proteklog tjedna, a izvor blizak obavještajnim krugovima istaknuo je kako se za sada ne može govoriti o razini ozbiljnosti prijetnji, kao i o mogućim motivima upućenim prema ovome državnome ministru sigurnosti osim da se cijeli slučaj provjerava. Prema dostupnim informacijama, mjere osiguranja nisu značajnije pojačane prema državnome ministru od uobičajenih.

Otvorio front

Valja reći kako se ministar sigurnosti, odnosno čelnik SBB-a BiH, u posljednje vrijeme istaknuo u žestokim najavama obračuna sa svim oblicima kriminala i korupcije pa i terorizma zbog čega je makar po internetskim forumima i pojedinim radikalnim glasilima gotovo bio proglašen izdajnikom. 
Zanimljivo je da je Radončić najavio da će resorno ministarstvo kojemu je na čelu tražiti da se personom non grata proglase dvojica iranskih diplomata u ovoj zemlji koji svojim radom ugrožavaju BiH i njezin ugled. Radončić je tada rekao da će taj zahtjev biti podnesen jer dvojica Iranaca, koji su na službi u Veleposlanstvu Irana u BiH, nisu poštovala diplomatska pravila. On je dodao da će Ministarstvo sigurnosti BiH, vrlo uskoro, preko Ministarstva vanjskih poslova i Vijeća ministara, tražiti da te diplomate odu iz Sarajeva.

Široka meta

- To ćemo uraditi zbog toga što oni ne poštuju diplomatske norme i zbog najboljeg interesa Bosne i Hercegovine. Ostale razloge ne mogu javno, niti ima potrebe da ih elaboriram, rekao je Radončić. Usporedno s tim na političkoj pozornici, čelnik Saveza za bolju budućnost vodi otvoreni rat sa Strankom demokratske akcije, naročito frakcijom Stranke demokratske akcije koju predvodi Bakir Izetbegović. Radončić je u više navrata najavljivao obračun s korupcijom i kriminalom u redovima najveće bošnjačke stranke inzistirajući i na razotkrivanju političkih ubojstava poput slučajeva vezanih uz postrojbu Ševe ili pak likvidaciju ministra unutarnjih poslova Federacije BiH Jozu Leutara.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?