Gradnja autoceste

Radovi na novoj prometnici vrijedni više od 61 milijun €

Koridor
Nada Koturić
03.10.2013.
u 09:42

Nekoliko je značajnijih objekata koji će se graditi, poput gradnje dvije petlje Svilaj i Odžak te tri mosta i odmorišta

Projekt gradnje koridora Vc općini Odžak u Posavskoj županiji donijet će milijunska sredstva, koja bi trebala donijeti financijski stimulans, osobito građevinarima te povratničke općine, jedine u BiH u kojoj se gotovo u stopostotnom iznosu dogodio povratak. Početkom radova na dionici Odžak - Svilaj bit će otvoreno osmo gradilište na koridoru Vc, a prvo na sjeveru BiH.

Gradnja objekata

Značajniji objekti na dionici Odžak - Svilaj, koji će se graditi u okviru potpisanog ugovora su: dvije petlje Svilaj i Odžak, tri mosta, odmorište, tri natputnjaka. Osim 61 milijuna eura predviđenih za izgradnju 11 kilometara autoceste, 10 milijuna eura vrijedna investicija za izgradnju međunarodnog graničnog prijelaza Svilaj, te dvije petlje Svilaj i Odžak, u realizaciji tog ugovora sudjelovat će tri stotine radnika i oko tri stotine strojeva. U općinskome poglavarstvu Odžak održan je sastanak vezan uz izvršenje primopredaje ekspropriranih nekretnina Izvođaču i Nadzoru radova u svrhu izgradnje koridora Vc kroz našu općinu, dionica Svilaj - Odžak. U tom smislu je nakon održane rasprave izvršeno potpisivanje zapisnika o uvođenju odabranog izvođača u posjed u svrhu izgradnje dionice autoceste Svilaj - Odžak, nakon čijeg potpisivanja je korisnik Javno poduzeće “Autoceste Federacije BiH” d.o.o. Mostar dostavio preslike Eelaborata o eksproprijaciji Izvođaču i Nadzoru radova.U navedenom su dokumentu detaljno opisane parcele koje su predmet eksproprijacije s grafičkim prikazima.

Milijuni eura

- Nakon što je u Odžaku potpisan ugovor o gradnji prve dionice autoceste na koridoru Vc kroz općinu Odžak (dionica Svilaj - Odžak), potpisivanjem tog zapisnika o primopredaji ekspropriranih nekretnina Izvođaču i Nadzoru radova, završen je i posljednji pravni korak u neophodnoj proceduri za konačan početak izvođenja radova u svrhu izgradnje spomenute dionice autoceste Svilaj - Odžak, dužine 11 kilometara, za koju je osiguran 61 milijun eura.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?