Amaterski boks

Raritetna snimka: Evo kako je Cro Cop izgubio od BiH borca 1999.

Cro Cop (1)
Screenshot YouTube
02.10.2013.
u 09:48

Na spomenutoj snimci Cro Cop boksa u finalu međunarodnog amaterskog boksačkog turnira u Sarajevskoj Skenderiji

Ovih dana se na bespućima YouTube video servisa pojavila iznimno rijetka, a može se reći i raritetna snimka boksačkog meča Mirka Filipovića iz 1999. godine. Radi se vjerojatno o jedinoj snimci hrvatske borilačke legende iz faze karijere (1996. - 1999.) u kojoj je napravio kratku pauzu s kick boksom i vratio se u amaterski boks.

Na spomenutoj snimci Cro Cop boksa u finalu međunarodnog amaterskog boksačkog turnira u Sarajevskoj Skenderiji protiv domaćeg borca Jasmina Sejdinovića. Filipović je najavljen kao izuzetno kvalitetan boksač koji je u tom trenutku imao 55 boksačkih mečeva od čega čak 48 pobjeda te je bio dvostruki prvak Hrvatske i reprezentativac države.

Na kraju zanimljivog dvoboja Sejdinović je slavio odlukom sudaca te je uzeo zlato, a Filipović srebro. Zanimljivo, najboljim tehničarem turnira je proglašen kasniji profesionalni boksački svjetski prvak, Stipe Drviš. Upravo je Drviš danas Filipovićev trener za "ruke" koji ga je uspješno proveo kroz posljednje K-1 WGP Finale, a suradnja je nastavljena i uoči meča protiv Aleksandera Emelianenka u Moskvi.

Mirko se nakon amaterske boksačke epizode još uspješnije vratio u Japan gdje je 1999. pod vodstvom novog menadžera Orsata Zovka i trenera Marjana Žižanovića stigao do K-1 WGP Finala gdje je poražen od Ernesta Hoosta. Ostalo je povijest...

>>Cro Cop: Budalo, skupi hrabrost i dođi. Lova ti ne treba

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije