REZOLUCIJA

Raskol HSP-a BiH u Tomislavgradu zbog ‘izdaje’ u FBiH

raskol
VL FOTO
03.05.2011.
u 10:19

Dopredsjednik HSP-a u Tomislavgradu Ivan Mamić napustio stranku i zbog koalicije sa SDP-om optužio vodstvo za izdaju

Općinsko vijeće Tomislavgrada prihvatilo je rezoluciju kojom su osudili nelegalno i nasilno uspostavljanje vlasti u Federaciji BiH i pri tome je došlo do raskola unutar Hrvatske stranke prava BiH. Prema obrazloženju rezolucije, osuđuje se politika HSP-a i Narodne stranke Radom za boljitak koje su ‘svjesno ili nesvjesno pristale na potpunu dominaciju Bošnjaka nad Hrvatima u Federaciji, jer nakon ovakve uspostave vlasti Bošnjaci sve odluke (zakone) mogu donositi bez legitimnih predstavnika hrvatskoga naroda’.

“Osuđujemo nametnutu uspostavu nelegalne i nelegitimne vlasti na razini FBiH, kojom se nakon Predsjedništva i na razini FBiH poništava izborna volja hrvatskog naroda iskazana na prošlim općim izborima u BiH. Ovakvi postupci mogu imati dugoročno nesagledive negativne posljedice za hrvatski narod u našoj zemlji. Izražavamo žaljenje što i naši pojedini sugrađani sudjeluju u tom nečasnom poslu te ih pozivamo da napuste nezakonitu vlast”, navodi se u rezoluciji koju je s 13 glasova za podržalo Općinsko vijeće Tomislavgrada, dok je sedmero vijećnika bilo protiv, od čega su trojica članovi HSP-a, dvoje vijećnika HSS-NHI-ja te po jedan SDP-a i SDA.

Inače, rasprava o prijedlogu rezolucije izazvala je žestoku svađu među vijećnicima HSP-a BiH, a potpredsjednik Općinskog odbora HSP-a BiH u Tomislavgradu Ivan Mamić, koji je podržao rezoluciju, javno se odrekao ove stranke. Mamić je poručio da se “svatko normalan treba stidjeti neprirodne koalicije sa SDP-om BiH”, a svoje dosadašnje kolege nazvao je izdajnicima hrvatskog naroda i rekao kako će ubuduće u Općinskom vijeću djelovati kao neovisni vijećnik. U obrazloženju rezolucije se navodi i da su HSP i Narodna stranka Radom za boljitak, ‘pristajući na vlast samo jednog naroda (bošnjačkog naroda) u Federaciji BiH, pristali na političku eliminaciju Hrvata iz Federacije.

“Pristajući na političku eliminaciju Hrvata u FBiH i u BiH, HSP BiH i Boljitak otvorili su širom vrata i za biološki nestanak Hrvata u ovoj zemlji”, navodi se u rezoluciji. Unutar HSP-a BiH posljednjih mjeseci ključa neraspoloženje odlukama vodstva stranke koja je ušla u vlast u Federaciji te bošnjačkim strankama ustupila hrvatske ministarske pozicije. HSP u Čapljini praktično više ne postoji, a otvoreno protivljenje istaknuli su i ugledni članovi ove stranke iz Širokog Brijega i Posušja.

Ključne riječi

Komentara 3

PA
park
17:36 03.05.2011.

Svremena na vrijeme HDZ uspije kupiti pokojeg kolebljivca parama svih nas , pa na sva vrata to obznani kao neko čudo , a kad cijeli odbori (kao u Tuzli ) napuštaju njihove redove , lafo jači su nego ikad . Bolje da ste tu rezuluciju uputili Vlajkiju , četniku kojeg su Srbi izabrali kao Hrvata , al to je Dodikov čovjek , bože dragi kako se \"prijatelju\" zamjerit , nemaju oni za to muda ...... Imaju hrabrosti Kraljevića i Budimira nazivat izdajnicima , a Dodik ustašama . Neće puno vode proteć Neretvom da se uvjerimo o kakvim se spodobama radi , tu je to , ako bog da za koji dan !!???

AN
Ana33
22:30 03.05.2011.

\"parkirani\" u BiH džamahiriji... Laj, samo laj! Vi ste toliki primitivci da ste \"posjekli\" granu na kojoj sjedite! 26. 5. u 11 sati istjerati ćete kardinala Puljića (koji vam je BIO prijatelj) iz njegove kuće! Tim suludim činom potpisali stete si... SAMI, smrtnu presudu... Sada ste okruženi neprijateljima!

PA
park
22:37 03.05.2011.

@ Ana33 Argumenti su najbolji melem za vas koji lupetate po portalima.... Kardinalu je sigurno puno bolje u Sarajevu među Muslimanima , nego našem mufti u Z.Hercegovini !!

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?