TUČNJAVA

Ratni zločinac u zatvoru je šipkom tukao ubojicu 14-godišnjaka

samardzic
VL FOTO
10.07.2010.
u 16:30

Neđo Samardžić te još trojica zloglasnih robijaša iz KPZ-a Foča teško su pretukli zatvorenika Milu Rosića

Osuđeni ratni zločinac Neđo Samardžić te još trojica zloglasnih robijaša Kazneno-popravnog zavoda u Foči - Miljan Vujović, Aleksandar Milatović i Saša Vidović teško su pretukli zatvorenika Milu Rosića, koji je žurno prevezen u bolnicu. Rosića su, kako navode u policiji u Istočnom Sarajevu, ostali zatvorenici pretukli šakama, nogama i metalnim šipkama. Međutim, zbog čega su to učinili jučer je bila prava zagonetka. U fočanskom zatvoru su samo kratko kazali kako će cijeli slučaj biti ispitan, nakon čega će biti odlučeno o kaznama po osuđenike.

Inače, Neđo Samardžić je krajem 2006. godine u obnovljenom postupku u Sudu BiH osuđen na 24 godine zatvora za zločine počinjene u Foči tijekom 1992. i 1993. godine. Proglašen je krivim za 9 od 10 točaka optužnice koja ga je teretila za ubojstva, odvođenje u ropstvo, deportaciju, silovanje i seksualno ropstvo i druge zločine protiv čovječnosti. Saša Vidović (27) iz Zenice, koji je već nekoliko puta kažnjavan zbog tučnjave i bijega i zatvora, osuđen je na 4 godine zbog ugrožavanja sigurnosti i pljačke Pavlović banke u Bijeljini.

Vujović je poznat i po postavljanju eksplozivnih naprava, dok su Miljan Vujović (24) iz Bileće i Miljan Šupić (42) iz Trebinja osuđeni na osam, odnosno pet godina zatvora zbog osvetničkog podmetanja eksplozivne naprave pod službeni automobil bivšeg zapovjednika DGS-a u Trebinju Miodraga Kundačine. Konačno, pretučeni Mile Rosić (32) iz Bijeljine izdržava 13-godišnju zatvorsku kaznu zbog cestovnog razbojstva, kada je hicem iz pištolja usmrtio 14-godišnjeg Dalibora Prodanovića, koji je bio s roditeljima u napadnutom autu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije