ZAKLJUČAK

Ravnopravnost naroda mora se očuvati u Odvjetničkoj komori

\'sudnica, sudacki cekic\'
23.04.2011.
u 09:38

Svi zaključci su usvojeni jednoglasno i u njima stoji kako se ravnopravnost svih konstitutivnih naroda u BiH mora poštivati

U Mostaru je održana sjednica Upravnog odbora Regionalne odvjetničke komore Mostar na kojoj je, između ostaloga, bilo govora o posljednjim događanjima u Federalnoj odvjetničkoj komori u kojoj je nakon posljednjih izbora na Skupštini ove institucije u Upravnom odboru ostao samo jedan Hrvat.

Ravnopravnost svih

- Upravni odbor ROK Mostar poziva sve kolege iz Odvjetničke komore FBiH da prilikom izbora kako u regionalnim komorama, tako i OK FBiH poštuju principe ravnopravnosti svih konstitutivnih naroda, u čemu im svi dosadašnji izbori u ROK Mostar mogu poslužiti kao primjer. Također, Upravni odbor ROK Mostar podržava i uvijek će podržavati kolege koji iniciraju i svojim postupcima omogućuju punu ravnopravnost svih konstitutivnih naroda prilikom izbora u tijela OK FBiH te sukladno tome daju punu podršku postupcima predsjednika i potpredsjednika ROK Mostar - stoji u zaključcima Upravnog odbora Regionalne odvjetničke komore Mostar. Izraženo je zadovoljstvo činjenicom da su ovi zaključci doneseni jednoglasno, odnosno da su za ove zaključke glasovali i hrvatski i bošnjački odvjetnici. Može se zaključiti da bi se nakon ovoga mogla promijeniti situacija u Upravnom odboru Federalne odvjetničke komore te da bi u ovom tijelu moglo biti više od jednog Hrvata, ali i da će predstavnici Hrvata ponovno imati utjecaja u radu ovoga tijela.

Predani mandati

Prema neslužbenim informacijama, novi članovi Upravnog odbora federalne Odvjetničke komore su prije nekoliko dana ponudili svoje mandate na raspolaganje te se očekuje da će Hrvati dobiti još dva mjesta u ovome tijelu.

Time bi se ispravila pogreška od prije skoro mjesec dana kada se prilikom izbora novih članova Upravnog odbora FOK-a zaboravilo na načelu ravnopravnosti te su na dužnosti izabrani četiri Bošnjaka i jedan Srbin. Svi sudionici su jednoglasni u ocjeni kako se radilo o nepotrebnoj avanturi koja je mogla trajno ugroziti djelovanje federalne Odvjetničke komore.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?