OKONČANA ISTRAGA

Razbojniku je alibi trebao biti prijatelj i sapunica Larin izbor

soce
VL FOTO
14.11.2011.
u 10:00

Inspektori PU Mostar uspjeli su rasvijetliti teško razbojstvo nad starijim parom

U rekordnom roku inspektori PU Mostar završili su istragu oko brutalnog razbojstva nad starijim bračnim parom Radić iz naselja Bijeli brijeg, koje su usred dana u stanu zaskočila, vezala i orobila, zajedno s kućnom pomoćnicom, dvojica maskiranih razbojnika. Ubrzo se ispostavilo da je pakleni plan osmislio mladi susjed Sandro Soče (18,5), učenik četvrtog razreda srednje škole. Iako ga je napadnuta domaćica prepoznala, tek nakon pokušaja bijega iz zgrade PU-a Mostar i 24-satnog pritvora on je i priznao razbojstvo te prokazao partnera Olju Zelčića iz susjednog naselja Cim, koji se jučer branio šutnjom pred tužiteljicom Irenom Drinovac.

U međuvremenu je pronađen i plijen - 300 maraka, nešto zlatnine i lovačka puška. Kako smo pisali, osumnjičeni Soče je priznao da ovo razbojstvo nije počinio iz koristoljublja, nego iz revolta jer njegovi već dulje vrijeme nisu u dobrosusjedskim odnosima s napadnutim bračnim parom Perom (76) i Azeminom (71). Bilo kako bilo, sve do trenutaka uhićenja srednjoškolac Sandro Soče, koji je i proljetos uhićivan zbog razbojstva u trgovini kod zgrade Mostarke, imao je ‘savršeni plan’.

Dok su mu roditelji bili odsutni, prethodno je u stan doveo školskog kolegu da gledaju reprizu sapunice Larin izbor, što mu je trebalo poslužiti kao alibi. Preko interfona je otvorio ulazna vrata svome pomagaču, koji je nakon odrađena ‘posla’ pobjegao vani. Sandro se vratio u stan, a priveden je na stubištu, nakon polaska na drugu školsku smjenu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije