VELIKI PROJEKT

Real Madrid otvara četiri akademije u - Kurdistanu!

\'27.09.2011, Bernabeu-Stadion, Madrid, ESP, UEFA CL, Gruppe D, Real Madrid (ESP) vs Ajax Amsterdam (NED), im Bild Real Madrid\'s Kaka and Cristiano Ronaldo during UEFA Champions League match. Septemb
Pixsell
17.02.2012.
u 11:56

Projekte će voditi irački stručnjaci, a Španjolci dolaziti u redovnu ophodnju.

Real Madrid nove će talente uskoro crpiti na Bliskom istoku. Naime, Španjolci su potpisali ugovor o sportskoj suradnji s iračkim ministrom mladih i sporta te će lipnju u pokrajini Kurdistan otvoriti četiri nogometne akademije!

- Sada je najvažnije da obje strane dječake potaknu da pristupe akademiji u kojoj neće samo igrati, nego obrazovati se jer je to prvi prioritet projekta - rekao je predstavnik kraljevskog kluba Miguel Mutton.

Sve će voditi irački trenerski kadar, no iz Madrida će u ophodnju redovito dolaziti stručnjaci da nadgledaju kako sve napreduje.

- Nećemo biti specijalizirani samo za nogomet. Bitno je da se djeca povežu s bilo kojim sportom općenito, a Real žarko želi da se tu izgrade dobri karakteri, a ne samo nogometaši.

Slične akademije imaju u 62 zemlje svijeta, još 190 čeka da se otvore, a primaju dječake do 17 godina.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije