Božo Ljubić

Rekonstrukcija izvršne vlasti u FBiH obaviti žurno

Ljubić
17.12.2012.
u 16:19

Predsjedništvo HDZ-a 1990 je danas analiziralo i provedbu rezultata lokalnih izbora

Hrvatska demokratska zajednica 1990 inzistirat će da se rekonstrukcija vlasti u Federaciji BiH obavi žurno, izjavio je u Sarajevu nakon sjednice Predsjedništva HDZ1990 predsjednik ove stranke Božo Ljubić.

-Predsjedništvo HDZ-a 1990 je analiziralo rezultate Mostarskog dogovora i zaključak Predsjedništva je da će HDZ1990 pristupiti realizaciji ovih zaključaka, imajući u vidu da smo dali podršku parlamentarnoj većini pod uvjetima ovih zaključaka. Stoga je za nas prioritetno realiziranje dijela zaključaka koji se tiču implementacije presude Europskog suda u Strazbouru na način da se poštuje hrvatska pozicija u okviru toga, izjavio je Ljubić. Što se tiče rekonstrukcije izvršne vlasti u Federaciji BiH, ova stranka inzistira da se ta rekonstrukcija obavi žurno.

- Pri tome pozivamo sve aktere koji su sudjelovali u projektu prije godinu i po dana da pristupe odgovorno u ovom momentu, u okviru Ustava i zakona. Bolje tako nego da se ova rekonstrukcija vrši pod pritiskom socijalnog nezadovoljstva i mogućih nemira, kazao je Ljubić. Po njegovim riječima, situacija u Federaciji je neodrživa i \"to više zapravo nije političko pitanje, to je u ovom momentu egzistencijalno pitanje građana Federacije\".

- Nažalost, najviše su pogođeni oni najsiromašniji. Prema tome, do rekonstrukcije mora doći. Mi pozivamo aktere postojećega stanja, pri tome mislim na stranke koje su sudjelovale u formiranju ove vlasti prije godinu i pol dana ali i na međunarodnu zajednicu, da se to napravi u okviru Ustava i zakona da se ne bi moralo to raditi onda pod pritiskom socijalnog nezadovoljstva, kazao je Ljubić.

Predsjedništvo HDZ-a 1990 je danas analiziralo i provedbu rezultata lokalnih izbora.

- Na osnovu informacija koje smo dobili s terena, od općinskih i županijskih organizacija, konstatiramo da provedba ovih rezultata nije slijedila duh i politiku HNS-a, uprkos nastojanju HDZ-a 1990 da ova provedba bude u interesu tih lokalnih sredina i u interesu hrvatskog naroda u cjelini. Nažalost, morali smo konstatirati da je HDZ-u BiH prihvatljiviji bio partner SDA, naprimjer, čak i u takvim sredinama kao što je Žepče ili općine središnje Bosne, nego HDZ 1990, naveo je.

Najavio je da će sljedeća sjednica Predsjedništva HDZ-a 1990 biti u Travniku.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?