banski dvori

Rekonstrukcija Vlade RH: Odlaze Šuker, Vukelić, Biškupić i Dropulić

'19.04.2010., Trg svetog Marka 2, Zagreb - Vlada Republike Hrvatske, Predsjednica Vlade Jadranka Kosor predstavila Program gospodarskog oporavka. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL'
Foto: 'Sanjin Strukic/PIXSELL'
1/3
27.12.2010.
u 12:01

Novi ministri su Martina Dalić, Davor Božinović, Jasen Mesić, Branko Bačić. Sjednica Sabora bit će sazvana u srijedu i tada će biti potvrđeni novi ministri.

Hrvatska premijerka Jadranka Kosor na konferenciji za novinare u Banskim dvorima objavila je imena novih članova Vlade. Jasen Mesić budući je ministar kulture, Martina Dalić ministrica financija, Davor Božinović ministar obrane, Branko Bačić ministar graditeljstva. Domagoj Milošević bit će novi potpredsjednik Vlade zadužen za investicije dok je Gordan Jandroković novi potpredsjednik Vlade. Potpredsjednik Vlade zadužen za gospodarstvo bit će Petar Čobanković.

Sjednica Sabora bit će sazvana u srijedu i tada će biti potvrđeni novi ministri. Dosadašnji ministri Vukelić, Biškupić, Matulović Dropulić i Šuker vraćaju se u Sabor.

- Razlog promjena u Vladi je osvježenje i nema veze s USKOK-ovim istragama - izjavila je premijerka Kosor.

Sve je dogovoreno na sjednici Predsjedništva HDZ-a Hrvatske. Premijerka je osobno razgovarala sa svim ministrima koji dolaze i odlaze.

Uoči konferencije u Predsjedništvu HDZ-a održan je sastanak s koalicijskim partnerima na kojem se, kako se pretpostavlja, raspravljalo o kadrovskim promjenama u Vladi.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?