Odveli ga iz hotela

Revolucionarna grupa otela libijskog premijera!

Ali Zaidan
Reuters/Pixsell
10.10.2013.
u 07:47

Libijska revolucionarna operacijska soba je savez bivših ratnika koji su sudjelovali u građanskom ratu protiv Moamara Gadafija te su pomogli u njegovu svrgavanju s vlasti 2011. godine.

Libijskog premijera Alija Zaidana grupa naoružanih muškaraca je odvela iz hotela u Tripoliju, piše Bloomberg.

- Zaidan je još uvijek s njima - rekao je šef Vrhovnog sigurnosnog odbora za Tripoli Hashem Beshr. Grupa nazvana Libijska revolucionarna operacijska soba, koja je u bliskoj vezi sa libijskim Ministarstvom unutarnjih poslova odvela je Zaidana iz hotela Corinthia zbog pogrešne informacije da je za njim izdana tjeralica, kazao je Beshr.

Libijska vlada je na svojoj Facebook stranici objavila da je Zaidan odveden u zoru "na nepoznatu lokaciju iz nepoznatih razloga od strane grupa Libijska revolucionarna operacijska soba i Odbora za borbu protiv kriminala". Odmah je sazvana izvanredna sjednica Vlade.

Libijska revolucionarna operacijska soba je savez bivših ratnika koji su sudjelovali u građanskom ratu protiv Moamara Gadafija te su pomogli u njegovu svrgavanju s vlasti 2011. godine. Grupa je povezana sa Ministarstvom unutarnjih poslova. Vlada je nastojala dobiti utjecaj na gerilske grupe tako što su plaće njihovih članova isplaćivala ministarstva obrane i unutarnjih poslova.

>>Američka vojska u Libiji zarobila vođu al-Qa'ide

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?