LJETO

Riječna kupališta oko Mostara spas od ljetnih vrućina

sveta jana
Marko Prpić
13.08.2010.
u 08:30

Ni hladna voda, ni ne baš čiste plaže ovih dana ne sprječavaju brojne Mostarce da se osvježe na rijekama

Ni hladna voda, kao ni ne baš čiste plaže ovih dana ne sprječavaju brojne Mostarce da spas od ljetnih vrućina i temperatura koje nerijetko prelaze trideset u hladu potraže na obližnjim riječnim kupalištima.

Najatraktivnija kupališta

Najatraktivnija su svakako kupališta na Neretvi i Buni gdje se svakodnevno može zateći veći broj kupača. Ima tu i mladih i starijih, djece, roditelja, tinejdžera... Iako je voda dosta hladnija nego na moru, kupačima koje smo zatekli na ovim kupalištima to ne smeta jer su, kako kažu, navikli. Kupališta su posebno posjećena vikendom jer sve češće Mostarci žele izbjeći gužve na moru. Neki od naših sugovornika istaknuli su da je razlog zbog kojeg se kupaju na Buni taj što im je to mnogo dostupnije od odlaska na more. “Pristupačnije nam je jer je bliže, za odlazak na more nam treba najmanje 50 maraka, dok nam je ovo kupalište skoro pred kućom”, kazala je jedna od naših sugovornica. Drugi, pak, kupači ističu kako je glavni razlog zbog kojeg osvježenje ljeti traže na ovim kupalištima blizina. Skupina tinejdžera tako nam je kazala da se svako ljeto na riječnim kupalištima provodi nezaboravno, jer su blizu kafići, a kad žele svoje privatne zabave, odluče se za roštilj uz vodu. “Super je, možemo se kupati, roštiljati, zabaviti, sve na jednom mjestu. Odnosno, može se pronaći mjesto da nam nitko ne smeta”, navode mladići.

Veliki nemar vlasti

Ipak, svi oni zamjeraju gradskim i županijskim vlastima što se ne vodi više računa o uređenju kupališta na Buni. Naime, rekreacijski centar Buna, nekad nadaleko poznato izletište koje je okupljalo kampere iz svih krajeva svijeta, a kojim su se ponosili Mostarci, već nekoliko godina predstavlja ruglo koje velik broj ljudi zaobilazi. Nekadašnje kupalište, odmaralište i sportski tereni na istoj lokaciji danas su u potpunosti uništeni. Ugostiteljski objekti su napušteni, most se urušio, sportski tereni su obrasli u gustu travu, a samo kupalište je uništeno zbog mosta koji više ne služi svojoj svrsi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?