Kolegij SDA

Rješenje za “Sejdić i Finci” na principima iz Bruxellesa tražiti

sulejman tihić
Arhiva VL
19.10.2013.
u 10:35

Jučerašnji sastanak i formalno je označio Tihićevo ponovno preuzimanje vođenja stranke

Stranka demokratske akcije (SDA) je spremna raditi na realiziranju modela provedbe presude “Sejdić - Finci” na principima koje je tijekom sastanka s bh. liderima predložio povjerenik za proširenje Europske unije Štefan Fuele u Bruxellesu 10. listopada ove godine. Tu je poruku uputilo čelništvo SDA s jučerašnje sjednice stranačkog kolegija održanog u Bosanskom Šamcu. Sastanak Kolegija organiziran je u rodnom gradu Sulejmana Tihića, gdje se predsjednik SDA posljednjih dana oporavlja od operativnog zahvata izvedenog u Njemačkoj.

Razgovori o popisu

Jučerašnji sastanak i formalno je označio Tihićevo ponovno preuzimanje vođenja stranke budući da je sukladno Statutu SDA tu dužnost za vrijeme njegove odsutnosti obnašao zamjenik predsjednika Bakir Izetbegović. Tihić je nakon sastanka kojem su nazočili skoro svi najviši dužnosnici stranke kazao kako su proteklih dana telefonski obavljene konzultacije s ostalim stranačkim liderima, ali nije kazao je li eventualno došlo do približavanja stavova. Razmatrajući informaciju o popisu stanovništva, Kolegij SDA je izrazio nezadovoljstvo zbog pokušaja da se oteža ili onemogući popis za izbjegle i raseljene osobe u RS-u. Međutim, SDA je zadovoljan činjenicom da rezultati popisa ukazuju na multietničku strukturu BiH, iako u manjem opsegu. Sulejman Tihić je još ranije izjavio kako očekuje da popis pokaže kako Bošnjaci čine više od 50 posto stanovništva te kako je njihov broj u Republici Srpskoj oko 15 posto od ukupne tamošnje populacije.

Protiv smjene Šarovića

- Pratit ćemo dalje aktivnosti do finalizacije ukupnih rezultata popisa stanovništva u BiH, objavljeno je jučer nakon sjednice Kolegija SDA. Odlučeno je i da će zastupnici SDA u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH glasati protiv smjene ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirka Šarovića i drugih kadrova SDS-a. - Smatramo da do kraja mandata Vijeće ministara BiH treba raditi svoj posao, a ne baviti se smjenama - poručuju iz SDA.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?