Likvidacija Pukanića

Robert Matanić služio se sa čak 25 brojeva mobitela

\'Zagreb, 030210. Zupanijski sud. Pocetak sudjenja prvooptuzenom Robertu Matanicu i drugima za ubojstvo Ive Pukanica i Nike Franjica. Na slici Robert Matanic
POOL/Pixsell
14.09.2010.
u 07:35

Vještak dr. Miroslav Bača u srijedu će na zagrebačkom Županijskom sudu i usmeno obrazložiti opsežan nalaz

Analiza četiriju brojeva mobitela (dva Slobodana Đurovića Kardinala i dva Roberta Matanića), kojima su se, prema podacima iz sudskog spisa, oni koristili, pokazuje dosta intenzivnu komunikaciju između njih dvojice. Tako su od 20. lipnja do 15. srpnja 2008. komunicirali 79 puta, dok su u razdoblju od 24. rujna do 30. listopada 2008. zabilježena 23 kontakta.

Svi osim Đurovića

Nadalje, analiza baznih stanica R. Matanića, Amira Mafalanija, Željka Milovanovića i Bojana Gudurića pokazuje da su oni u mjesecima prije likvidacije Ive Pukanića i Nike Franjića u listopadu 2008. u pravilnim razmacima bili blizu ureda Ive Pukanića (Vlaška 40) i stana (Ilica 107). Milovanović i Gudurić mjesecima prije Pukanićeva ubojstva bili su i stalni posjetitelji na adresama u Gamboševoj 10 i 26. Točnije, tamo su u mjesecima prije ubojstva, osim broja Slobodana Đurovića, zabilježeni brojevi svih optuženika te krunskog svjedoka Tomislava Marjanovića.

Rečeno je dio nalaza vještaka za telekomunikacije dr. Miroslava Bače, koji je prošli tjedan dostavljen u sudski spis.

Sam vještak na zagrebačkom Županijskom sudu trebao bi se pojaviti u srijedu, u nastavku suđenja R. Mataniću i ostalima optuženima za likvidaciju Pukanića i Franjića. Tada će i usmeno obrazložiti opsežan nalaz na 752 stranice, koji je nastao po nalogu suda, i to nakon što obrana nije bila zadovoljna prvim nalazom koji je izradio vještak iz CKV-a.

Svi imali nekoliko brojeva

Novim nalazom, po mišljenju obrane, osim što bi se trebale razjasniti nastale nejasnoće, trebali bi se i provjeriti i neki navodi krunskog svjedoka. U nalazu vještaka Bače, vještačeni su mobiteli okrivljenika, njihova međusobna komunikacija te njihov položaj u odnosu na Pukanića, i to u razdoblju od travnja do listopada 2008. godine. Zanimljivo je da je gotovo svaki od optuženika imao i po nekoliko brojeva kojima se koristio, a apsolutni rekorder je Robert Matanić, koji ih je imao čak – 25.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije