NAKON BIJEGA IZ HR

‘Robovlasnik’ džeparošice iz Zagreba uhvaćen u Mostaru

lopovi
VL FOTO
02.05.2011.
u 11:58

Ahmo Hrustić traži se u Hrvatskoj zbog zasnivanja ropskog odnosa nad džeparošicom iz Sarajeva (18)

Nakon filmskog hvatanja provalnika koji su prethodno orobili stameno-poslovni prostor Ruže G., inače vlasnice knjigovostvene agencije u mostarskom naselju Rudnik, uhićeni su Senad Ramić (44) i Ahmo Hrustić (35) iz Tuzle, koji su preskakali ograde vrtova okolnih kuća u pokušaju bijega. Kod njih je i zatečeno ukradenih 2.000 eura i zlatnina koji su stigli pokupili iz spavaće sobe prije nego što su susjedi alarmirali policiju.

Jedan Mostarac je uspio umaći, a drži se da su pratili vlasnicu prije jutarnjeg odlaska iz doma. Iako se ispostavilo i da su uhićeni traženi džeparoši u Međugorju, ipak su pušteni da se brane sa slobode (!?). Inače, osim za oružani obračun u Tuzli, Ahmo Hrustić se i lani spominjao u crnim kronikama, nakon što je mlada Sarajka Samanta (18) uhvaćena u Zagrebu s krivotvorenom srbijanskom putovnicom na ime Danijele Kovačević te, kako je tvrdila, džeparenjem za svoje “robovlasnike”, supružnike Fadilu (41) i Ahmu (35) iz Tuzle, koji je uspio pobjeći, “zarađivala” dnevno dvije do tri tisuće kuna.

I tko zna koliko bi dugo bila njihova robinja da je policija nije uhvatila u Konzumu. Ipak, Samanta je za mjesec i pol dana stigla “pokupiti” 100.000 kuna iz novčanika Zagrepčana, najviše po trgovinama, sajmovima, tržnicama. Naime, bračni par je prethodno upoznala u Sarajevu i pristala s njima doći u Zagreb i baviti se džeparenjem, a zaradu su trebali dijeliti popola. Hrustići su unajmili stan, a Sarajka se svaki dan dizala u zoru u pratnji njihove malodobne kćeri, kojoj je morala predavati svu zaradu. Samanta od džeparenja nije dobila ništa, a kada se pobunila da će otići, uzvratili su joj da mora još raditi kako bi im platila najamninu za stan u kojem su svi živjeli.

Jednom, dok je u pratnji kćeri Hrustića čekala tramvaj na Glavnom kolodvoru, iskoristila je gužvu i pobjegla, ali samo do autobusne postaje. U optužnici piše da joj je Ahmo Hrustić, koji je već bio osuđivan zbog krađa, a 2005. bio je i protjeran iz RH na tri godine, priprijetio da će napraviti lom, da će je zgaziti i ubiti te “da nisu došli u Zagreb zezati se, nego raditi”, a njegova žena Fadila ispljuskala ju je po licu. Samanta je svjedočila da se od udaraca onesvijestila, da bi kasnije čitav iskaz o brojnim zlostavljanjima povlačila, što je išlo u prilog bračnom paru kojima je zbog zasnivanja ropskog odnosa prijetilo od jedne do 10 godina zatvora.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?