izbori u sad-u

Romney vodi, a Barack Obama glasovao deset dana ranije

Barack Obama (1)
Reuters/Pixsell
26.10.2012.
u 09:37

U Obaminu izbornom stožeru potiču glasače da ranije izađu na izbore i ne čekaju izborni dan. Nadaju se da će tako povećati odaziv u već tijesnoj izbornoj utrci.

Aktualni američki predsjednik Barack Obama iskoristio je mogućnost ranijeg glasovanja te je u četvrtak glasovao na svom izbornom mjestu u Chicagu. Time je Obama postao prvi američki predsjednik koji je glasovao prije dana izbora.

– Diljem cijele države može se ranije glasovati. To znači da ne morate razmišljati trebate li uzeti slobodno na poslu, smišljati gdje s djecom i svejedno izaći na izbore, ako se nešto dogodi na izborni dan, znat ćete da ste to već riješili. Ako je loše vrijeme, nećete pokisnuti ili, ako slučajno pada snijeg u Chicagu – objasnio je Obama prednosti ranijeg glasovanja.

U isto vrijeme u Obaminu izbornom stožeru potiču glasače da ranije izađu na izbore i ne čekaju izborni dan. Nadaju se da će tako povećati odaziv u već tijesnoj izbornoj utrci.

Prema zadnjim anketama koje su provedene za Reuters, republikanac Mitt Romney ima potporu 47 posto birača, dok Obami glas daje 46 posto Amerikanaca.

>> U trećoj televizijskoj debati Obama pobijedio Romneyja

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije