Prosvjed u Iranu

Rouhanija gađali cipelama jer je razgovarao s Obamom!

Gilles Simon
Foto: AFP
1/2
28.09.2013.
u 18:27

Oko stotinu konzervativnih "tvrdolinijaša" održalo je prosvjed na kojem su vikali "smrt Americi" te su službeni predsjednički automobil zasuli sa jajima i kamenjem, a sve zbog Rouhanijevog diplomatskog "otvaranja" SAD-u.

Stotine Iranaca s oduševljenjem je dočekali predsjednika Hassana Rouhanija na njegovom povratku iz New Yorka i povijesnog telefonskog razgovora sa američkim predsjednikom Barackom Obamom, piše Reuters koji je objavio i prilog o dočeku.

No, oko stotinu konzervativnih "tvrdolinijaša" održalo je prosvjed na kojem su vikali "smrt Americi", vrlo često izvikivanu parolu od Islamske revolucije 1979. godine te su službeni predsjednički automobil zasuli sa jajima i kamenjem, a sve zbog Rouhanijevog diplomatskog "otvaranja" SAD-u.

Prema pisanju iranskih medija, prosvjednici su udarali po Rouhanijevoj limuzini kada je izlazio iz zračne luke. Jedan prosvjednik je na automobil čak bacio i cipele, što je izraz duboke uvrede u islamskoj kulturi.

>>Nakon 34 godine: Američki predsjednik razgovarao s iranskim

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?