PROSVJED

Rudari se zabarikadirali u jami dubokoj 250 metara

Rudari
VL FOTO
02.09.2013.
u 16:10

Rudari su se samoinicijativno odlučili na taj korak. U tijeku su pregovori

 

 

Šezdeset radnika Rudnika mrkog uglja (RMU) \'\'Đurđevik\'\' kod Živinica zabarikadirali su se danas u jami na koti 106, na oko 250 metara ispod zemlje, odbijajući da izađu, ali i da nastave rad dok se ne ispoštuju njihovi zahtjevi, saznaje agencija Anadolija.

Rudari su se samoinicijativno odlučili na taj korak. Predsjednik Sindikalnog odbora RMU \'\'Đurđevik\'\' Said Muhić potvrdio je ovu informaciju za agenciju Anadolija, dodajući da rudari traže smjenu Uprave RMU \'\'Đurđevik\'\', te da odluka o imenovanju Asima Aljića za tajnika društva, a koji je do sada radio izvan tog rudnika, bude stavljena van snage. Aljić je, smatraju predstavnici rudara, zaposlen u rudniku iako se u međuvremenu nije ispoštovana odluka o prijemu radnika u neposrednu proizvodnju.

\'\'U svojim zahtjevima rudari se ne pomjeraju ni milimetar. Ono što je izazvalo najveći revolt, Uprava nije našla za shodno da izvrši realizaciju zaključka 6. iz zabilješke sa sastanka od 10. svibnja u Vladi FBiH. Trebalo je uradit novi pravilnik o radu i ličnim dohocima, a time bi bila izvršena pravilnija podjela financijskih sredstava unutar samog rudnika i u konačnici u određenoj mjeri bile bi povećane plaće u neposrednoj proizvodnji. Tako da je uvođenje tajnika društva sa strane samo bila kap koja je prelila čašu\'\', kazao je predsjednik Samostalnog sindikata radnika rudnika u FBiH Sinan Husić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?