hitovi

Rundek cargo trio napunio bečki jazz klub Porgy & Bess

Rundek Trio
arhiva\"
01.12.2011.
u 16:07

U prvom dijelu koncerta Rundekov Trio promovirao je uz puno uzbudljive svirke svoj prvi album „Plavi avion“, a u drugome dijelu svirali su kultne hitove zbog kojih je Rundek nezaobilazni sudionik novog vala i europske glazbene scene

Darko Rundek, velikan hrvatske pop i rock-scene, švicarska violinistica španjolskih korijena Isabel te bosanskohercegovački multiinstrumentalist Dušan Vranić Duco okupljeni u bendu Rundek Cargo Trio, priredili su u srijedu 30. prosinca nezaboravan glazbeni i umjetničko-scenski spektakl u rasprodanom jazz clubu „Porgy & Bess u Beču.

U prvom dijelu koncerta Rundekov Trio uz puno uzbudljive svirke promovirao je svoj prvi album „Plavi avion“ s dvanaest tipičnih rundekovskih pjesama izašlih u studenom 2010. godine, koje je velik dio publike čuo prvi put. U drugom dijelu koncerta svirao je kultne hitove zbog kojih je Rundek nezaobilazni sudionik novog vala i europske glazbene scene.

Na repertoaru su se našli "Apokalipso", "Ruke", "Ena", "Makedo", "Aj Karmela", "Ljubav se ne trži" te mnoge druge skladbe i plesni hitovi, koji su kod bečke publike izazvali ovacije i višestruke pozive na bis.

Jedinstvena poetika Darka Rundeka pretočena u melankolične, sjetne i atmosferične pjesme i recitale izvedene na gitari s tihom sjetom sjećanja na okružje podrijetla, uz bravuroznu pratnju Isabeline tihe, ali moćne violine te čarolije zvuka harmonike, gitare, bubnjeva i klavijature Darkova dugogodišnjeg prijatelja Dušana pokazali su da je riječ o glazbenoj trojci europskih dometa.

Tim više je važno što je Rundekov „Plavi avion“, koji je izazovnom kombinacijom raznih stilova, od istočnoeuropskog i balkanskog zvuka do europskog bluesa te instrumenata, kao i fascinantnim bogatstvom jezika oduševio izbirljivu bečku publiku sletio i u Beč, europsku i svjetsku glazbenu metropolu.

Trio je za album „Plavi avion“, na kojem su radili svi članovi, postigao veliki uspjeh kod kritičara i publike. Nagrađen je Porinom kao najbolji album u kategoriji alternativne rock-glazbe.

Darko Rundek (56) poznat je hrvatski umjetnik i glazbenik, koji je 80-ih godina bio frontmen, autor i skladatelj zagrebačkog sastava Haustor. Glazbeno stvaralaštvo nastavio je 90-ih u Parizu.

Posljednjih osam godina, pod okriljem Menarta izdao je album „Ruke“ (2002.), „Zagrebačku maglu – plava turneja“ (2003. uživo), album „Mhm A-Ha Oh Yeah Da-Da“ (2006.), „Balade Petrice Kerempuha“ (2008.) i „Live u domu omladine“ (2008.).

 

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije